Skip to main content

Η απρέπεια στην υφυπουργό Άμυνας στη Θράκη και το ξεσάλωμα στα Σκόπια

Το θράσος του τουρκόψυχου δημάρχου στη Θράκη, το ξεσάλωμα των Σκοπιανών και η αποτυχία του Κοσόβου να μπει στην Ιντερπόλ.

Φαίνεται πως αδίκησα τον Μπουτάρη με την κριτική μου. Ο άνθρωπος έδειξε ότι αγαπά την Θεσσαλονίκη. Αποφάσισε να μη κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στους Θεσσαλονικείς.

«Η δημοκρατία έχει ανεκτικότητα αλλά έχει και όρια», κατέληξε ο κ. Στέλιος Παππάς, αναφερόμενος στην συμπεριφορά κάποιων οδηγών του ΟΑΣΘ. Σωστή η διαπίστωση, πολύ θα θελα όμως να μου πει, ποια είναι τα όρια ανεκτικότητας στους κουκουλοφόρους.

Μια απλή ερώτηση στον κ. Ν. Κοτζιά… Τρία χρόνια στο υπουργείο δεν άκουσε τίποτε για όσα συμβαίνουν στην Β. Ήπειρο; Δεκαετίες ακαδημαϊκός με συναφές αντικείμενο, δεν πληροφορήθηκε ότι καταπατούνται τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία;

Κι αν δεν τα πληροφορήθηκε όλα αυτά -περιέργως- μήπως πληροφορήθηκε τι αλλαγές ζητά η Επιτροπή των Σλάβων των Σκοπίων για τα σχολικά μας βιβλία; Δεν σκέφθηκε ποτέ, ότι πριν από υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας, πρέπει να συμφωνηθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα; Το αφ’ υψηλού ύφος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι συνυφασμένο και με θετικά αποτελέσματα.

Η αθλιότητα τουρκόψυχου Τύπου με την "μισή αλήθεια". Έγραψα προ δύο ημερών, ότι η υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφτηκαν διάφορα σημεία του δήμου Μύκης, στα οποία ο στρατός έκανε έργα κοινωνικού περιεχομένου, ο δε τουρκόφρονας δήμαρχος Μύκης, δεν συνόδευσε την υφυπουργό και τον Αρχηγό στην επίσκεψή τους εκεί, όπως επιβάλλεται.

Τουρκόψυχη εφημερίδα της Θράκης, γράφει ότι η αποστολή «Δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του δημάρχου Μύκης Τζεμίλ Καμπζά και της ομάδας του να επισκεφτεί τον δήμο Μύκης». Αλήθεια, αλλά η μισή. Όταν η υφυπουργός και ο Αρχηγός επισκέπτονταν διάφορες τοποθεσίες του Δήμου, με απόντα τον Δήμαρχο, τους τηλεφώνησε λέγοντας «περάστε από το Δημαρχείο».

Η απρέπεια, αλλά και το θράσος του τουρκόψυχου δημάρχου, στην ομοίων φρονημάτων ιστοσελίδα παρουσιάστηκε ως άρνηση των Ελλήνων αξιωματούχων να τον επισκεφτούν.

Κοτζιάς και Τσίπρας, με την Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσαν επιχειρήματα στους Σλάβους των Σκοπίων, οι οποίοι ξεσαλώνουν, αφού βλέπουν ότι δεν αντιδρά η Ελλάδα στις παρασπονδίες τους. Καλλιτέχνης στα Σκόπια, ομιλητής σε μια από τις διαδηλώσεις, υποστήριξε: «Το μόνο επίθετο, ή γεωγραφική ένδειξη που μπορεί να γίνει ανεκτή είναι "Αρχαία Μακεδονία"! Η Μακεδονία του Αιγαίου είναι δική μας, δική μας είναι και η Πιρίνσκα Μακεντόνια (του Πιρίν), ζήτω η ενωμένη Μακεδονία»!

Και συνέχισε: «Θέλουν να μας κάνουν ένα έθνος χωρίς ήρωες, να μας αρπάξουν όλους τους Μακεδόνες ήρωες της αρχαιότητας η Ελλάδα, και όλους τους Μακεδόνες ήρωες από τον έβδομο αιώνα μέχρι το 1945 η Βουλγαρία».

Με την ψηφοφορία στη Σύνοδο Κορυφής της Ιντερπόλ που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, το Κοσσυφοπέδιο δεν μπόρεσε να εισέλθει μεταξύ των 192 κρατών που ανήκουν σε αυτήν την οργάνωση, αφού δεν κατάφερε να λάβει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται. Η αποτυχία της ένταξης του Κοσόβου στην Ιντερπόλ, θεωρείται ως μια ακόμη επιτυχία της σερβικής διπλωματίας. Η απάντηση του Κοσόβου, είναι η επιβολή δασμών σε σερβικά προϊόντα.

Έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: «Αξιοπρέπεια δεν είναι στο να κατέχω τιμές, αλλά στο να τις αξίζω»