Skip to main content

Οι δημοσκοπήσεις σε Ωραιόκαστρο και Δέλτα και η «Λιμπερτά»

Οι επτά υποψήφιοι στον δήμο Ωραιοκάστρου, οι έξι στον δήμο Δέλτα, οι κινήσεις της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και η επιστράτευση του Γρ. Χατζησάββα

Γράφει ο Σαλονικιός

- Ένας από τους δήμους με πολλούς υποψήφιους είναι αυτός του Ωραιοκάστρου. Εάν ως απόψε το βράδυ προσέλθουν στο Πρωτοδικείο όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα δήλωναν υποψήφιοι δήμαρχοι τότε στις 26 Μαΐου οι δημότες του εν λόγω δήμου θα λάβουν στα χέρια τους συνολικά επτά ψηφοδέλτια, πλην του «λευκού» και του «άκυρου». Συνεπώς, μιλάμε με κάθε βεβαιότητα για δημοτική αναμέτρηση δύο γύρων.

Όπως πληροφορούμαι, τις τελευταίες ημέρες διενεργήθηκε δημοσκόπηση στην περιοχή η οποία ανέδειξε πως πέντε από τους συνολικά επτά ξεχωρίζουν. Ωστόσο, τρεις εξ αυτών, φαίνεται να είναι πιο κοντά στον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Αστέριο Γαβότση και τους Παντελή Τσακίρη και Παντελή Σκαρλάτο. Και οι τρεις έχουν διψήφια ποσοστά, αλλά κανείς τους δεν έχει δυάρι μπροστά. Επίσης οι μεταξύ τους διαφορές στη δημοσκόπηση είναι αρκετά μικρές. Λίγο πιο πίσω από αυτήν την πρώτη τριάδα βρίσκονται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

- Ένας λιγότερος, δηλαδή συνολικά έξι, είναι αυτοί που έχουν δηλώσει υποψήφιοι στον δήμο Δέλτα. Ο τελικός αριθμός τους, όπως και για τους υπόλοιπους δήμους, θα είναι γνωστός μετά τα μεσάνυχτα όταν θα εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο. Πληροφορούμαι ότι και σε αυτόν τον δήμο υπάρχει μια τριάδα υποψηφίων οι οποίοι έχουν προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για τους Γιάννη Ιωαννίδη, Μίμη Φωτόπουλο και Γιώργο Γλώσση. Το βέβαιο είναι ότι κι εδώ θα έχουμε μάχη δύο γύρων.

- Κινητικότητα υπήρχε χθες στο εκλογικό κέντρο του Λάζαρου Ωραιόπουλου στον δήμο Νεάπολης Συκεών. Στο πλευρό του υποψηφίου ο οποίος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, προσέτρεξε και η Λιμπερτά, κατά κόσμον Ελευθερία Χατζηγεωργίου, νυν υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αλλά και δημοτική σύμβουλος στον εν λόγω δήμο, αφού όμως, είχαν προηγηθεί δύο παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Από τα αξιοπερίεργα είναι ότι στο ψηφοδέλτιο Ωραιόπουλου επιστρατεύτηκε να συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Γρηγόρης Χατζησάββας ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2014. Και λέω επιστρατεύτηκε γιατί μόλις πριν από δύο μήνες ο Χατζησάββας παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους κι ενώ ήθελε μόνον λίγους μήνες για να ολοκληρωθεί η θητεία του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου.