Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (VIDEO)

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση με τη δράση «Ζωντανεύοντας τους πίνακες».

Με τη δράση "Ζωντανεύοντας τους πίνακες" συμμετέχει η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για την υλοποίηση της δράσης έχουν επιλεγεί πέντε εμβληματικά έργα με θέμα την Ελληνική Επανάσταση: «Η Σφαγή της Χίου» και «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του EugèneDelacroix, «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» του Θεόδωρου Βρυζάκη, «Η Αυτοθυσία» του François - ÉmiledeLasanc και το έργο «Ελληνίδες εκλιπαρούν την Παναγία για βοήθεια» του AryScheffer.

Οι εικόνες των έργων αυτών εκτυπώθηκαν σε μπάνερ μεγάλων διαστάσεων, μπροστά από τα οποία ηθοποιοί με την ίδια ένδυση αναπαριστούν την κεντρική μορφή κάθε έργου (tableauxvivants).

Το project, το οποίο πλαισιώνεται με μουσική, λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα και γραπτά της εποχής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου θα προβληθεί από τη Δημοτική Τηλεόραση-TV100, από την πλατφόρμα πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (e-thessalonikiculture.gr) καθώς και από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο youtube.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο από την προετοιμασία της δράσης:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ