Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έργα για την Επανάσταση ζωντάνεψαν στη Δημοτική Πινακοθήκη (video)

Ηθοποιοί ζωντανεύουν πέντε εμβληματικά έργα αφιερωμένα στην ελληνική επανάσταση σε μια συγκλονιστική δράση της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.

Με ένα συγκλονιστικό δρώμενο συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, ζωντανεύοντας πέντε εμβληματικά έργα αφιερωμένα στους ήρωες του 1821.

Για την υλοποίηση της δράσης επιλέχθηκαν: «Η Σφαγή της Χίου» και «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του EugèneDelacroix, «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» του Θεόδωρου Βρυζάκη, «Η Αυτοθυσία» του François - ÉmiledeLasanc και το έργο «Ελληνίδες εκλιπαρούν την Παναγία για βοήθεια» του AryScheffer.

Οι εικόνες των έργων αυτών εκτυπώθηκαν σε μπάνερ μεγάλων διαστάσεων, μπροστά από τα οποία ηθοποιοί με την ίδια ένδυση αναπαριστούν την κεντρική μορφή κάθε έργου (tableauxvivants).

Το project, το οποίο πλαισιώνεται με μουσική, λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα και γραπτά της εποχής, προβλήθηκε σήμερα  ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τη Δημοτική Τηλεόραση-TV100, από την πλατφόρμα πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (e-thessalonikiculture.gr) καθώς και από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο youtube.

Δείτε το βίντεο: