Skip to main content

Οι δυνατότητες για ΑμεΑ στο e-branch της Τρ. Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 20 εκπρόσωποι σωματείων τυφλών και κωφών επισκέφθηκαν το πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό κατάστημα e-branch Διαγωνίου

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα καταστήματα e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στα Άτομα με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου, περίπου 20 εκπρόσωποι σωματείων τυφλών και κωφών επισκέφθηκαν το πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό κατάστημα e-branch Διαγωνίου της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Τσιμισκή 80, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει η τράπεζα για τα Άτομα με Αναπηρία. Την παρουσίαση έκαναν η κ. Μαρία Μαυροματάκη, Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλονίκης, καθώς και ο κ. Γιώργος Κωστόπουλος, στέλεχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζας.
 
Στο e-branch παρέχεται σειρά ειδικών υπηρεσιών για πελάτες με προβλήματα όρασης, ακοής καθώς και με κινητικά προβλήματα. Για παράδειγμα, με χρήση της υπηρεσίας «Ταμίας από Απόσταση», όπου ο πελάτης επικοινωνεί μέσω video κλήσης με έμπειρο ταμία της Τράπεζας, παρέχεται διενέργεια συναλλαγών ταμείου τόσο από τυφλούς, για πρώτη φορά χωρίς την ανάγκη παράστασης και υπογραφής μαρτύρων δεδομένου ότι η κλήση καταγράφεται, όσο και από κωφούς αξιοποιώντας εκπαιδευμένους στη νοηματική γλώσσα ταμίες. Παράλληλα κάθε e-branch της Τράπεζας Πειραιώς είναι πλήρως προσβάσιμο σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Οι εντυπώσεις των εκπροσώπων των ΑμεΑ που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση ήταν πολύ καλές, κάτι που αποτυπώνεται και σε αναρτήσεις που έκαναν στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως είπαν στη διάρκεια της εκδήλωσης η προσβασιμότητα των τραπεζών από τα άτομα με αναπηρία σε συνθήκες αξιοπρέπειας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους και συμβάλλει στη διευκόλυνση χιλιάδων πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα λειτουργούν από την Τράπεζα Πειραιώς έξι e-branch, τέσσερα στην Αττική, ένα στο Ηράκλειο και ένα στη Θεσσαλονίκη. Ο προγραμματισμός είναι μέχρι τέλος του έτους να έχουν δημιουργηθεί τέσσερα νέα e-branch, σε Αττική, Χανιά, Ιωάννινα και Λάρισα.