Skip to main content

Οι δύο εκδοχές για την απουσία Τσίπρα και ο ενθουσιασμός των Τούρκων

Οι δύο εκδοχές για την απουσία Τσίπρα από τον αγιασμό των υδάτων του Πειραιά ο ενθουσιασμός των Τούρκων για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Δεν πήγε ο Αλέξης Τσίπρας στον αγιασμό των υδάτων του Πειραιά, διακόπτοντας μια παράδοση ετών, που θέλει τον πρωθυπουργό να βρίσκεται εθιμοτυπικά στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Κατά την πρώτη εκδοχή, δεν ήθελε να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Πειραιά μετά τις δηλώσεις που έκανε για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η δεύτερη εκδοχή λέγει ότι έπρεπε να αποφύγει την παρέα του Λαφαζάνη, που διαδήλωνε δυναμικά. Τα άκουσε ο Δρίτσας όμως, και πολύ θα ήθελα να μάθω πώς αισθάνθηκε όταν οι Λαφαζαναίοι αποκαλούσαν «λαμόγια» του ΣΥΡΙΖΑίους. Θα μπορούσαν να τον αποκαλέσουν και «γερμανοτσολιά» και «μερκελιστή» και άλλα παρόμοια μ’ αυτά που έλεγε ο Δρίτσας στους πασοκονεοδημοκράτες.

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει συγγένεια πολιτικών Ισραήλ-Τουρκίας; Ζήλεψε ο Ερντογάν την πολιτική της «φυλετικής καθαρότητας» του Ισραήλ και εφαρμόζει την «θρησκευτική καθαρότητα». Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε "φετφά" για να απαγορεύσει τον γάμο σε σουνίτες Τούρκους με αλλόθρησκους, στους οποίους περιλαμβάνει και τους… αλεβίτες!

Ενθουσιασμός στην Τουρκία, που τουρκική εταιρία συμμετέχει στην αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης: "Πήραμε το μαργαριτάρι τους", γράφουν.
ΑΚSAM: «Πουλήθηκε το μαργαριτάρι της Αθήνας», σημειώνοντας ότι το 15% των μετοχών κατέχει ο όμιλος Dogus Holding.
MILLIYET: «Τούρκος επενδυτής στο ξενοδοχείο Astir Palace στην Αθήνα».
CUMHURIYET: «Τούρκος μέτοχος στο ελληνικό Astir Palace».
BUGUN: «Πωλήθηκε έναντι 400 εκ. ευρώ. Τούρκικο "άγγιγμα" στον Αστέρα».
SOZCU: «Τούρκοι επενδυτές αγόρασαν ξενοδοχείο στην Αθήνα».
YENI SAFAK: «Αγόρασαν το ελληνικό ξενοδοχείο έναντι 400 εκ. ευρώ»

Μετά από έρευνα της τουρκικής Αστυνομίας βρέθηκε εργοστάσιο που κατασκεύαζε ελαττωματικά σωσίβια για τους λαθρομετανάστες. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον πνιγμό περισσοτέρων από 30 ανθρώπων στο Αιγαίο. Τα ελαττωματικά σωσίβια δεν τους βοήθησαν να σωθούν. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση και άλλων παρόμοιων επιχειρήσεων.

Σας το έγραψα εχθές. Ως πότε θα κρύβουν τα αδικήματα των λαθρομεταναστών, για να μη σκιαστεί η ιδεολογία των «προοδευτικών»; Διαδήλωση μπροστά στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας έγινε το βράδυ της Τρίτης. Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις που δέχθηκαν το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς 90 γυναίκες.

Έπεσαν θύματα κλοπής και σεξουαλικής παρενόχλησης από 1.000 μεθυσμένους και επιθετικούς νεαρούς άνδρες. Ο αστυνομικός διευθυντής της Κολωνίας μίλησε για άνδρες «Αραβικής ή Βορειοαφρικανικής καταγωγής». Μια νεαρή περιέγραψε τι έζησε, με δάκρυα στα μάτια: «Με θώπευσαν. Έβαλαν τα χέρια τους ανάμεσα στα πόδια μου. Το ίδιο έκαναν και στις φίλες μου. Ο φίλος μου με έσπρωξε. Ήταν όμως μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ίσως 30 ή 40».

Και κοντά σ’ αυτό, στη Γερμανία πάλι, ανήλικοι μουσουλμάνοι μπούκαραν και διέκοψαν την χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, με συνθήματα κατά των Χριστιανών, βρίζοντας τους πιστούς με τη φράση «σκατένιοι Χριστιανοί!». Οι γονείς εκπαίδευσαν σωστά τα παιδιά τους.

Έγραψε ο George Bernard Shaw: «Δεν ξέρει τίποτα και νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Θα γίνει, σίγουρα, ένας επιτυχημένος πολιτικός».