Skip to main content

Οι δύο επιλογές για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα κληθεί η κινεζική Fosun προκειμένου να υποβάλλει νέα, βελτιωμένη, προσφορά, σε σχέση με την αρχική της

Μπορεί η οριστική απόφαση για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ασφαλιστικής – μετά το ναυάγιο της πώλησης της στην ΕΧΙΝ - να μην έχει ληφθεί ακόμα, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι στην οδό Αιόλου έχουν «παγώσει» όλες οι διεργασίες για την επόμενη μέρα της εταιρίας, που είναι leader στον κλάδο της. Αντιθέτως.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα κληθεί η κινεζική Fosun, που ήταν ο δεύτερος πλειοδότης στο σχετικό διαγωνισμό (μετά την ΕΧΙΝ), προκειμένου να υποβάλλει νέα, βελτιωμένη, προσφορά, σε σχέση με την αρχική. Η συζήτηση μαζί της δεν θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα, προκειμένου οι διαδικασίες να τρέξουν το γρηγορότερο δυνατό και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Αν δεν καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή η συζήτηση, τότε θα κληθεί ο τρίτος πλειοδότης (που είναι και πάλι κινέζικη εταιρία), στη βάση της ίδιας ακριβώς λογικής.

Υπάρχει ωστόσο και μια μειοψηφική, προς το παρόν, άποψη, μέσα στον όμιλο, που λέει ότι καλύτερο θα ήταν να κληθούν ο δεύτερος και ο τρίτος υποψήφιος – πλειοδότης μαζί, για να καταθέσουν ταυτόχρονα τις νέες βελτιωμένες προφορές τους. Και να είναι άμεσα συγκρίσιμες. Προς παρόν, πάντως, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, επ' αυτού.

Σε ό,τι αφορά στην ΕΧΙΝ, ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τ.Κάλαμος που την εκπροσωπούσε, κατέθεσε μήνυση εναντίον της. Εικάζεται ότι ένας βασικός λόγος που το έκανε ήταν και να κατοχυρωθεί νομικά έναντι ενδεχόμενης αγωγής που θα μπορούσε να καταθέσει εναντίον του ο όμιλος της Εθνικής...