Skip to main content

Οι δύο νέοι αντιδήμαρχοι που αναλαμβάνουν στον δήμο Θέρμης

Οι δύο νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Θέρμης που όρισε ο δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν.

Δύο νέους αντιδημάρχους όρισε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Πολεοδομίας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση δημάρχου ορίστηκε αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης και αντιδήμαρχος Πολεομίας ο Σπυρίδων Γαντάς.

Και οι δύο από το Σεπτέμβριο του 2019 διατελούσαν εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας και Πολεδομίας του δήμου Θέρμης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση δημάρχου ο κ. Κουγιουμτζίδης θα έχει αρμοδιότητες που σχετίζονται με:

1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του γραφείου Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας του Δήμου καθώς και τη μέριμνα για τη δημιουργία και καλή λειτουργία μηχανισμών και συστημάτων υποστήριξής της.
2. Το συντονισμό των εθελοντικών οργανώσεων του δήμου καθώς και την συμμετοχή του και εκπροσώπησή του Δήμου σε όλα τα συντονιστικά όργανα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
3. Την εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας
4. Την εποπτεία και λειτουργία Πολιτικής Άμυνας.

Ο νέος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Σπυρίδων Γαντάς θα διαθέτει τις αρμοδιότητες:

1. Την υπογραφή, κάθε ζητήματος που σχετίζεται με την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας:

α. Του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παραλαβή και ελέγχου πληρότητας υποβαλλόμενων φακέλων για την έκδοση οικοδομικών αδειών-αδειών δόμησης ,την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης δομικής ή μηχανικής κατασκευής προς εγκατάσταση κεραίας .
β. Tου Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών και Σχεδίου Πόλης. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την μελέτη και εισήγηση των αναγκών τροποποίησης /αναθεώρησης των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων στην περιοχή του Δήμου, τον έλεγχο της εφαρμογής ρυμοτομικών και πολεοδομικών σχεδίων ,τη σύνταξη πράξεων εφαρμογής.
γ. Tου Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών και Εγκαταστάσεων. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον έλεγχο κατασκευών και εγκαταστάσεων ,τον έλεγχο κατασκευής αυθαιρέτων και ετοιμόρροπων κτισμάτων, την τήρηση των διατάξεων του ΓΟΚ.