Skip to main content

Οι δύο τάσεις για το Γραφείο Πρωθυπουργού και τα... μαγαζιά-γωνία

Οι δύο απόψεις στη ΝΔ για το πρωθυπουργικό γραφείο στην πόλη, οι ανακοινώσεις που έρχονται για την ΕΥΑΘ και η συνάντηση Σπηλιόπουλου - Μητσοτάκη.

-Δυο ονόματα κυκλοφορούν στην... πιάτσα για τη διεύθυνση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, εφόσον τελικά αποφασίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να το διατηρήσει. Προς το παρόν μπορεί οι απόψεις να διίστανται σχετικά με τη χρησιμότητα ή μη του θεσμού εντός της ΝΔ, πλην όμως οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση έχουν προκύψει και μάλιστα έχουν προκριθεί και δυο συγκεκριμένα ονόματα. Ενός δικηγόρου κι ενός πολιτευτή. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος και «μητσοτακικά» στελέχη της πόλης εκφράζονται θετικά ως προς τη διατήρηση του Γραφείου, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και άλλα τοπικά στελέχη εκφράζονται αρνητικά. Την απόφαση θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης και για το Γραφείο και για τον τυχόν προϊστάμενό του... Κατά τη... ΔΕΘ να την περιμένουμε.

διοίκηση του Υπερταμείου συνεχίζει την αναζήτηση πανεπιστημιακού για να αναλάβει την ΕΥΑΘ. Το Υπερταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσεγγίσει πανεπιστημιακούς της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας –βάσει βιογραφικού- τη θέση του προέδρου της εταιρείας. Από έναν εισέπραξε άρνηση. Πρόκειται για έμπειρο πανεπιστημιακό, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν σε θέση διοίκησης κρατικού φορέα και είναι από τα πλέον γνωστά πρόσωπα όχι μόνο στον πανεπιστημιακό χώρο της Θεσσαλονίκης. Οπότε, υπήρξε προσέγγιση έτερου πανεπιστημιακού από πολυτεχνική σχολή, ο οποίος φέρεται και ο πιθανότερος νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ, καθώς απάντησε θετικά στην πρόταση του Υπερταμείου. Οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές. Για τη δε ΕΥΑΘ Παγίων ακούστηκε το όνομα ενός στελέχους, που έχει και την ικανότητα και την εμπειρία να σταθεί στην ηγεσία του φορέα.

-Έμπειρος πολιτευτής της ΝΔ, με θητεία σε κυβερνητικές θέσεις στο παρελθόν μαθαίνω ότι απέρριψε την πρόταση να αναλάβει τον ΟΑΣΘ, όμως υπάρχει η εναλλακτική άλλου συγκοινωνιακού φορέα για τον ίδιο. Αν και σε εκείνο τον φορέα υπάρχει ενδιαφέρον κι από αρκετά άλλα στελέχη κι έτσι το πράγμα μπερδεύεται. Οι καραμπόλες που μπορεί να γίνουν είναι πολλές, γι' αυτό μην το δένετε κόμπο όποιο όνομα κι αν ακούσετε. Αττικό Μετρό και ΟΣΕΘ φέρονται ως μαγαζιά-γωνία για τους υποψήφιους να αναλάβουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Για το πρώτο ακούγεται ότι ο επόμενος επικεφαλής θα είναι πάλι από Θεσσαλονίκη, χωρίς να αποκλείεται να είναι υποψήφιος βουλευτής που δεν εξελέγη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενώ για το δεύτερο επικρατέστερος είναι σήμερα άλλος υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια, με διαδρομή και στη Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση. Στην τελευταία περίπτωση «Θεού θέλοντος»... Για την «Εγνατία Οδός ΑΕ» σιγή ιχθύος... Είναι και τα διόδια στη μέση...

-Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει συνάντηση ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και πιθανώς με τον νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργο Στεργίου. Ο κ. Σπηλιόπουλος πιθανώς θα μεταφέρει στον πρόεδρο και τους υποψήφιους να αναλάβουν θέσεις στους οργανισμούς, φορείς και εταιρείες της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό βιογραφικών και σίγουρα θα μεταφέρει και τις δικές του απόψεις και αξιολογήσεις. Ενδιαφέρον όμως έχει η τοποθέτηση του κ. Στεργίου στη θέση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που είναι κρίσιμη για το κόμμα. Ο κ. Στεργίου αναμένεται να δώσει το δικό του στίγμα στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και στη λειτουργία του, οπότε αυτό επηρεάζει και τις εξελίξεις στις δομές της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Στεργίου χαρακτηρίζεται «μητσοτακικός από... κούνια», είναι ήπιων τόνων και ισορροπιστής, αν κάποιος κρίνει από την κομματική πορεία του. Ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο κ. Στεργίου είχε αναλάβει τις εκτός Αθηνών οργανώσεις της «γαλάζιας» νεολαίας. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανατρέξει στα στελέχη της γενιάς του για να αποκτήσει μια εικόνα της λειτουργίας του κόμματος τοπικά. Μαθαίνουμε ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με στελέχη του «μητσοτακικού» ή σωστότερα «ντορικού» περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.