Skip to main content

Η... διπλή αξιόλογηση των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών

Τι συμβαίνει με ένα θέμα που εκκρεμεί, ενισχύοντας το αίσθημα της ρευστότητας στον τόσο ευαίσθητο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Τι γίνεται με την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζικών διοικήσεων; Πρόκειται για ένα θέμα που εκκρεμεί, με αποτέλεσμα να ενισχύει το αίσθημα της ρευστότητας στον συγκεκριμένο, τόσο ευαίσθητο, κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Τα τελευταία νέα που έρχονται από το συγκεκριμένο «μέτωπο» αναφέρουν ότι τελικά η αξιολόγηση θα γίνει και ότι θα είναι διπλή! Η πρώτη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η δεύτερη από τον SSM (που έβαλε και τα λεφτά των ανακεφαλαιοποιήσεων, στην τελευταία σχετική διαδικασία).

Οι πληροφορίες λένε ότι το ΤΧΣ έχει φτιάξει ήδη για τον σκοπό αυτό μια short list με τους τρεις επικρατέστερους ομίλους που θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης, για δικό του λογαριασμό. Απομένει να επιλέξει το Ταμείο τον επικρατέστερο από τους υποψηφίους, για να προχωρήσει η διαδικασία.

Το ερώτημα βεβαίως είναι γιατί θα κάνει και ο SSΜ παράλληλη αξιολόγηση. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, διότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική. διαδικασία. Πολλοί πάντως είναι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτή η άποψη είναι υπερβολική και ότι οι Ευρωπαίοι θα έκαναν και οι ίδιοι τη δική τους έρευνα αγοράς, από τη στιγμή που διακυβεύονται τόσα πολλά εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτό θα το γνωρίζουμε, αν όλα πάνε καλά, σε περίπου έναν μήνα από τώρα...