Skip to main content

Η διπλή παρουσία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και οι πρωτιές Ανδρουλάκη στην 86η ΔΕΘ

Ποιος δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης έχει... μέλι και η ατάκα Ιγνάτιου Καϊτεζίδη που δείχνει ανασχηματισμό.

-Προεκθεσιακές εκδηλώσεις ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη. Κορυφαία θεωρείται το διήμερο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος, που προγραμματίζεται για τις 2 και 3 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της ΧΑΝΘ. Μάλιστα εξετάζεται η πιθανότητα να δώσει το παρών και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας κι αυτός (θα το κάνει και ο πρωθυπουργός) διπλή επίσκεψη στην πόλη με αφορμή την 86η ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψή του στη ΔΕΘ το τριήμερο 16 – 18 Σεπτεμβρίου, όπως τουλάχιστον λένε οι μέχρι σήμερα πληροφορίες. Επίσης, σημαντική κεντρική πολιτική εκδήλωση προγραμματίζει να διοργανώσει και το κόμμα πριν την έλευση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, με ευθύνη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης.

-Οχτώ χρόνια έχει να δώσει συνέντευξη τύπου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο πρώτος που στην 86η ΔΕΘ εν έτει 2022 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα καθιερωμένα του θεσμού, που περιλαμβάνουν και τη συνέντευξη τύπου των αρχηγών κομμάτων, όπως τουλάχιστον πληροφορούμαστε. Το 2014 ήταν η τελευταία συνέντευξη τύπου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην τότε ΔΕΘ. Έκτοτε το ΠΑΣΟΚ δεν έδινε συνέντευξη τύπου. Οπότε είναι λογικό η φετινή συνέντευξη τύπου, που προγραμματίζεται να δώσει ο κ. Ανδρουλάκης, να είναι πολυαναμενόμενη από τον κόσμο του κόμματος. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης είναι το πολιτικό πρόσωπο των ημερών, λόγω της παρακολούθησής του και δεν μίλησε ο ίδιος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, αλλά ο κ. Κατρίνης για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ... Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη προγραμματίστηκε για το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Πρώτη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σε ΔΕΘ, πρώτη ομιλία, πρώτη συνέντευξη τύπου...

-Μέλι έχει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς γίνεται να προκύπτουν διαρκώς νέοι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι. Τελευταία προσθήκη και μάλιστα όχι ως φήμη, αλλά με ρητή ανακοίνωση στα social media είναι αυτή του πολιτευτή – ζωγράφου, Χρήστου Κοβατσιάδη. Ο κ. Κοβατσιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ έχει πολιτευτεί δυο φορές ως υποψήφιος βουλευτής πολλά χρόνια πριν. Που να γίνονταν οι δημοτικές εκλογές με απλή αναλογική δηλαδή...

-Σε ανασχηματισμό μαθαίνω προχωράει εντός των επόμενων ημερών ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Το είπε εμμέσως στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για το νέο γήπεδο του Άρη, όπου συνέστησε λίγη υπομονή για να ορίσει εκπρόσωπο του δήμου στην αρμόδια επιτροπή, που θα συσταθεί. Όταν του επισήμαναν ότι θα μπορούσε να είναι συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, ο κ. Καϊτεζίδης είπε ότι επειδή επίκεινται κάποιες αλλαγές... παρακαλώ περιμένετε.