Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

Η ΔΟΕ ΑΝΑΚΑΤΑΝΕΜΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Θα είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα θα απουσιάσει από θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1988 - Θα ανακατενεμηθούν οι θέσεις της.

Οι θέσεις πρόκρισης της Βόρειας Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανακατανεμήθηκαν σήμερα, μετά την απόφαση της να μην παραστεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε τον Απρίλιο ότι δεν θα παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό, προκαλώντας πλήγμα στις προσπάθειες της ΔΟΕ να έχει 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας Κορέας, στους Αγώνες της Ιαπωνίας.

«Τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια γενική συνέλευση και τότε υπήρχε μια απόφαση», δήλωσε ο Τζέιμς ΜακΛίοντ, διευθυντής της Ολυμπιακής αλληλεγγύης της ΔΟΕ, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Tύπου, προσθέτοντας: «Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μας ενημέρωσαν επίσημα. Είχαμε πολλές συζητήσεις για να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διαβεβαιώσεις».

Θα είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα θα απουσιάσει από θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1988 και την απόφαση της να μποϊκοτάρει τους Αγώνες της Σεούλ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ