Skip to main content

Η ΔΟΕ θα περιμένει τις αποφάσεις για την απονομή των μεταλλίων στην Βαλίεβα

Μέχρι να τελεσφορήσει η υπόθεση με την νεαρή Ρωσίδα, η ΔΟΕ δεν θα προχωρήσει σε απονομή μεταλλίων για τα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα αναμείνει την απόφαση για τις συνέπειες του θετικού δείγματος της Καμίλα Βαλίεβα, πριν απονείμει τα μετάλλια στα αγωνίσματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που διεξήχθησαν ή θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της 15χρονης Ρωσίδας.

Η Βαλίεβα κατέκτησε με την ρωσική ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό καλλιτεχνικού πατινάζ και από αύριο, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, θ' αρχίσει τις προσπάθειες της στο ατομικό. Όπως είναι γνωστό, σήμερα (14/2) το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) επέτρεψε στην Βαλίεβα να συνεχίσει την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση, μία απόφαση που θα σεβασθεί η ΔΟΕ, όπως αναφέρθηκε από το κορυφαίο όργανο του Ολυμπιακού κινήματος, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

Κατά συνέπεια, μέχρι να τελεσφορήσει η υπόθεση με την νεαρή Ρωσίδα, η οποία εντυπωσίασε τον πλανήτη, ούσα η πρώτη αθλήτρια στα χρονικά που πέτυχε τετραπλή εναέρια περιστροφή, η ΔΟΕ δεν θα προχωρήσει σε απονομή μεταλλίων για τα συγκεκριμένα αγωνίσματα.