Skip to main content

Η δολοφονία Πολκ στη Θεσσαλονίκη «ζωντανεύει» στο ΚΘΒΕ

Μέσα από την νέα παραγωγή «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαΐδου σε σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία Πηγής Δημητρακοπούλου

Εβδομήντα χρόνια μετά, η ανεξιχνίαστη δολοφονία, στη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη, του Αμερικάνου δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, που συντάραξε την Ελλάδα και απέκτησε διεθνείς προεκτάσεις, ζωντάνεψε στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου της Μονής Λαζαριστών.

Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαΐδου, σε σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία Πηγής Δημητρακοπούλου, φέρνοντας και πάλι την υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο, συγκλόνισε τους θεατές στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Μια Ελληνίδα και μια Αμερικανίδα μάνα χάνουν τα παιδιά τους. Η εγχώρια και η διεθνής πολιτική σε σύγχυση. Ο Εμφύλιος πόλεμος σπαράζει την μεταπολεμική Ελλάδα. Μια ολόκληρη πόλη ως σύγχρονος «Χορός», παρακολουθεί τα γεγονότα.

«Μέσα από σπαραγμένες αλήθειες και πανίσχυρα ψέματα κρίνεται η μοίρα ενός αθώου. Και όλα, πάντα και παντού, αποφασίζονται Υπέρ Ελλάδος.»

Με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Τετάρτη, στις 18.00

Το «Υπέρ Ελλάδος» (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο) βασίζεται στο μυθιστόρημά της Σοφίας Νικολαΐδου «Χορεύουν οι ελέφαντες» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) και είναι το πρώτο της θεατρικό έργο.