Skip to main content

Οι δράσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το Πολυτεχνείο

«Ο αγώνας για τη δημοκρατία δε σταματά ποτέ» αναφέρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.

Με σύνθημα «Η μνήμη δεν διαγράφεται - Παντού και πάντα Πολυτεχνείο», η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Ο αγώνας για τη δημοκρατία δε σταματά ποτέ. Ειδικά σε εποχές που τα ΜΑΤ εισβάλλουν αυθαίρετα στα Πανεπιστήμια για να απομακρύνουν τους φοιτητές που ζητούν να μείνει το Πανεπιστήμιό τους ανοιχτό. Σε εποχές που ο ρατσισμός τείνει να αποτελέσει κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα, βάζοντας στο στόχαστρο τους πρόσφυγες ως την “πηγή κάθε κακού”», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της νεολαίας.

Αύριο Σάββατο 16/11, στις 12:00 π.μ. θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο Μνήμης Αντιδικτατορικού Αγώνα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με σημείο συνάντησης την είσοδο του Πολεμικού Μουσείου.

Πρόκειται για τον χώρο μνήμης που φτιάχτηκε με φροντίδες του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 στο Πολεμικό Μουσείο και βρισκόταν το κολαστήριο της ΚΥΠ στη χούντα, εκεί που βασανίστηκαν δεκάδες αγωνιστές και δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργης Τσαρουχάς.

Την Κυριακή 17/11, στις 17:00 τα μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρωθούν στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ. όπου θα συμμετέχουν στην καθιερωμένη πορεία.