Skip to main content

Οι δράσεις του έργου Wincome από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης της γενετικής παραλλακτικότητας και καταλογογράφησης των ποικιλιών αμπέλου της περιοχής.

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Οι Δράσεις του Έργου WINCOME: Αναμενόμενα Αποτελέσματα και Προστιθέμενη Αξία» διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης WINCOME.

Στις εργασίες τις ημερίδας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Άμπας, ο οποίος απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας, εξήρε τη συμβολή των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του έργου για τη τοπική οικονομία και ειδικότερα για τον κλάδο της αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η στοχοθεσία και το πλέγμα δράσεων του έργου ενώ επίσης έγινε και αναφορά στα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης/διερεύνησης γενετικής παραλλακτικότητας και καταλογογράφησης των ποικιλιών αμπέλου της περιοχής.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό της διοργάνωσης βρίσκεται αναρτημένο και ελεύθερα διαθέσιμο για προβολή στο YouTube μέσω του συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=YRbNeq1NapQ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την πράξη WINCOME μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του έργου ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://wincomeproject.eu.