Skip to main content

Οι δρόμοι που ανοίγουμε στα Σκόπια και η κόντρα Ράμα - Μπερίσα

Κονδύλια για την κατασκευή του μεθοριακού σταθμού, ο Ρώσος πρέσβης στην ΠΓΔΜ, και το παιχνίδι των Βρετανών μέσα στον ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ανοίγουμε κι άλλους δρόμους για τα Σκόπια, για να ψωνίζουν φθηνότερα οι ακρίτες, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Το κάναμε και στην Ξάνθη και γέμισε η Θράκη από παράνομους πλανόδιους Βούλγαρους μικροπωλητές. Μέχρι και ψωμιά από την Βουλγαρία πουλάνε στην Ξάνθη.

Ομάδες εργασίας σε τεχνικό επίπεδο από τα Σκόπια και την Ελλάδα, καθώς και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για το άνοιγμα της νέας διέλευσης "Μάρκοβα Νόγκα" προς τον δήμο Λαιμός στην περιοχή των Πρεσπών.

Κονδύλια για την κατασκευή του μεθοριακού σταθμού θα αντληθούν από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας πΓΔΜ και Ελλάδας, ύψους 4 εκατομμυρίων και η αποπεράτωση του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Ξεκατίνιασμα στην Αλβανία, ο Ράμα και ο Μπερίσα έβγαλαν τα άπλυτά τους. Ο Ράμα κατηγόρησε τον Μπερίσα ως άνθρωπο χωρίς ηθική. Ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Ράμα ότι εκμεταλλευόμενος τη φιλία, παίρνει τις γυναίκες των φίλων του.

H αντιπαράθεση συνεχίστηκε και εκτός Βουλής. Στο Facebook ο Ράμα κατηγόρησε το Μπερίσα ως τρελό, αλήτη, μεθύστακα, καραγκιόζη. Άμεση ήταν η τηλεφωνική απάντηση Μπερίσα σε τηλεοπτική εκπομπή που κατηγόρησε τον Ράμα ότι «έχει απαρνηθεί το γιο του και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα».

Στο παιχνίδι και η "Φωνή της Αμερικής", που κατηγόρησε τον Ράμα για την εξαγορά ψήφων στις τελευταίες εκλογές στην Αλβανία. Εξέπεμψε και κατηγορίες εναντίον της συζύγου του που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της "αμαρτωλής" τράπεζας ΑΒΙ. [Ενώ στην δική μας Βουλή, μένουμε σε μια γκαζόζα. Πλήξη…]

Ρώσος πρέσβης στην πΓΔΜ: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία. «Είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτό το βήμα δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι φιλοδοξίες των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν έχουν αντιρωσικές επιπτώσεις -και ίσως ισχύει- είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι το ΝΑΤΟ είναι μία επιθετική Συμμαχία που βλέπει τη Ρωσία ως εχθρό και αναπτύσσει το δόγμα της σε αυτή τη λογική με όλα τα μέλη της.

» Με άλλα λόγια, μετά την εισδοχή η "Μακεδονία" θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα υποχρεωθεί να κάνει βήματα και να συμμορφωθεί όχι με τα δικά της εθνικά συμφέροντα αλλά με τη διαβόητη αλληλεγγύη της Συμμαχίας», δήλωσε.

Το μόνο πρακτικό, το οποίο απουσιάζει από τη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά το 2017, είναι αυτό της 4ης Ιουλίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι ελπίζει πως η προσπάθεια της απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, να εντοπίσει το συγκεκριμένο πρακτικό θα είναι επιτυχής.

Χοντρό το παιχνίδι των Βρετανών μέσω του ΟΗΕ. Χάνεται πρακτικό; Και πού είναι το αντίγραφο; Και ύστερα ακούς τον πρωθυπουργό να λέει ότι έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο. Προφάσεις, όσων δεν έχουν το σθένος να προστατέψουν τα συμφέροντα της χώρας τους.