Skip to main content

Οι αιχμές του Γκιουλέκα στον Ζέρβα και η ριγμένη στον ανασχηματισμό Θεσσαλονίκη

Ο πρώτος σε σταυρούς γαλάζιος βουλευτής της πόλης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Γράφει ο Σαλονικιός

Οι βαθείς γνώστες του νεοδημοκρατικού βιότοπου της Θεσσαλονίκης μου λένε ότι οι σχέσεις των γαλάζιων βουλευτών με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα κινούνται στη σφαίρα της τυπικότητας. Ούτε θερμές, ούτε σχέσεις αντιπαλότητας, τουλάχιστον προς το παρόν. Ως ένα βαθμό είναι και λογικό αφού στις δημοτικές εκλογές του 2019 οι νεοδημοκράτες βουλευτές ήταν υποχρεωμένοι να στηρίξουν τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος Νίκο Ταχιάο, ασχέτως εάν και σε ποιο βαθμό το έκανε ο καθένας.

Τα αναφέρω όλα αυτά διότι άκουγα χθες μια συνέντευξη του Κώστα Γκιουλέκα στην εκπομπή “Μας αφορά” του άλλοτε υπουργού και βουλευτή Γιάννη Μαγκριώτη στον flash και μου έκανε εντύπωση το διακριτικό μεν, αλλά σαφές άδειασμα του Γκιουλέκα στον Ζέρβα. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε ο βουλευτής για το θέμα της κατασκευής του νέου εκθεσιακού κέντρου και είπε πως “δεν μπορούμε στο θέμα αυτό να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα να αποφασίσουμε που θα πάει η ΔΕΘ και μετά τα υπόλοιπα. Δεν μπορεί να αγνοείται η δυτική Θεσσαλονίκη”.

Στην παρατήρηση, δε, του Μαγκριώτη, ότι “κάποιοι αρμόδιοι λένε ότι 'δεν συζητάμε, εμείς πήραμε τις αποφάσεις μας και δεν συζητάμε'”, υπαινισσόμενος σαφώς τη δήλωση του δημάρχου ότι “το θέμα της ΔΕΘ θεωρείται λήξαν”, ο Γκιουλέκας απάντησε ορθά κοφτά λέγοντας ότι “το δεν συζητάμε παραπέμπει σε καθεστώτα. Δεν μπορεί να μην συζητάμε σε μια δημοκρατία”. Έσπευσε, μάλιστα, να προσθέσει πως “το θέμα της Έκθεσης δεν είναι θέμα της απόφασης κάποιων φορέων, ούτε καν της κυβέρνησης, είναι θέμα ολόκληρης της πόλης”.

Ο πρώτος σε σταυρούς γαλάζιος βουλευτής της πόλης κλήθηκε να σχολιάσει και τον πρόσφατο ανασχηματισμό και ειδικότερα το γεγονός της πολύ πενιχρής εκπροσώπησης της Θεσσαλονίκης στο νέο κυβερνητικό σχήμα. “Δέχομαι κι εγώ τα μηνύματα ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από έναν υφυπουργό μόνον, δεν είναι θέμα αντιπροσώπευσης γεωγραφικής, όμως σίγουρα η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια ισχυρή εκπροσώπηση, το ότι είναι μικρή και φτωχή η εκπροσώπηση είναι πράγματι” ήταν η απάντηση Γκιουλέκα.