Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ

Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Πορτογάλο Πρόεδρο για τη συνδρομή της χώρας του στιε περιπολίες στο Αιγαίο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Marcelo Rebelo de Sousa και του ευχήθηκε για την εθνική γιορτή της χώρας του την προσεχή εβδομάδα.      

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης του προβλήματος από  τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισαν, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ευκαιρία να επιδείξει έμπρακτα την ενότητά της ενώπιον ενός κοινού κινδύνου.   
 
Ως προς το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πορτογάλο ομόλογό της αφενός για τη συμμετοχή της πορτογαλικής Ακτοφυλακής στις περιπολίες του Αιγαίου, στο πλαίσιο της Frontex, και αφετέρου για την ετοιμότητα  υποδοχής 500 ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την ελπίδα για την πραγματοποίηση της 16ης ΄Ατυπης Συνάντησης Αρχηγών Κρατών Arraiolos, που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στη Λισαβόνα, τον προσεχή Οκτώβριο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ