Skip to main content

Η χαμένη ευθιξία και ο... άσος στο μανίκι των Σκοπιανών

Ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι του Σκοπιανού πρωθυπουργού, το δημοσίευμα του Guardian για τον αριστερό Τσίπρα και η σιωπή των Ισπανών για τους Τούρκους.

«Έχουμε και εμείς άσσους στο μανίκι, τους οποίους δεν χρησιμοποιήσαμε, μη νομίζετε ότι δεν έχουμε επειδή δεν τους χρησιμοποιήσαμε. Πιθανόν η Ελλάδα να έχει και αυτή άσσους, αλλά αυτό είναι δικό της θέμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.

Ο Ζάεφ έχει τον ίδιο άσσο -Τζορτζ Σόρος- που είχε και ο Γκρούεφσκι. Ότι το τέλος του Γρκούεφσκι δεν προδιαγράφεται λαμπρό, δεν προβληματίζει τον Ζάεφ; Ούτε ότι τώρα το ελληνικό ΥΠΕΞ δουλεύει, παρά τα εμπόδια που του βάζουν οι ιδεοληπτικοί κομματικοί;

Τι λες βρε παιδί μου… Πληροφορήθηκαν οι πανεπιστημιακοί ότι εργασίες που τους παραδίδουν οι φοιτητές είναι αγορασμένες από φροντιστήρια ή αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Τώρα το πληροφορήθηκαν. Στα δικά τους τα χρόνια δεν ήξεραν τι συνέβαινε. Άσε που, είναι άγνωστος ο αριθμός των πανεπιστημιακών που παρέδωσαν κι αυτοί αγορασμένες εργασίες.

Αυτός ο τόπος έγινε το βασίλειο της υποκρισίας. Κανείς δεν ξέρει τίποτε, ώσπου να τον πιάσουν με την γίδα στην πλάτη.

Επειδή δεν κατάλαβε ο Κουρουμπλής τι σημαίνει ευθιξία, του θυμίζω ότι η Άντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε από υπουργός, όταν δημοσιοποιήθηκε η διαφορά με την εφορία του Βοσκόπουλου, που υπήρχε πριν ακόμη παντρευτούν. Αλλά, η Γκερέκου δεν είχε… "ηθικό πλεονέκτημα" που έχει η Αριστερά, η οποία και το αποδεικνύει καθημερινά.

Σιγά την αποκάλυψη που έκανε ο Guardian: «Σε αντίθεση όμως με τους προκατόχους του, ο Τσίπρας έχει λάβει πρωτοφανή υποστήριξη από συναδέλφους του ηγέτες της ΕΕ. Οι τελευταίοι γνωρίζουν ότι μόνο ένας αριστερός θα μπορούσε να περάσει την εξοντωτική λιτότητα που ζητήθηκε από τους Έλληνες».

Αυτό το καταλάβαμε νωρίς, όταν το 2014 τράβηξαν το χαλί για να πέσει η κυβέρνηση. Για ποιο λόγο θα εκτίνασσε το σύστημα ένα κόμμα του 3-4% στο 36% αν δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του; Ας μη εκπλήσσεται επομένως, ο Guardian, που «ο Τσίπρας έχει λάβει πρωτοφανή υποστήριξη από συναδέλφους του ηγέτες της Ε.Ε.». Το αν σοβιετοποιείται η Ελλάδα, σιγά που ενδιαφέρει την Τρόικα.

Τι γίνεται τελικά με τα μολυσμένα αβγά; Σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα αποσύρουν, και προχθές το ίδιο και στην Βουλγαρία, όπου και καταστράφηκαν 1,3 εκατ. αβγά. Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα, ή έχουμε σιδερένιο στομάχι;

Εκεί στην κυβέρνηση, που δηλώνουν ότι μαζί με τον Μακρόν θα αλλάξουν την Ευρώπη, γνωρίζουν ότι οι Γάλλοι είναι όμηροι των Τούρκων [οι Γάλλοι θεωρούν το δημοψήφισμα των Κούρδων άκαιρο, χωρίς να μας πουν πότε θα εύκαιρο]. Παλεύουν να πάρουν το συμβόλαιο κατασκευής πυρηνικής μονάδας αλλά και να προχωρήσουν σε συμπαραγωγή με τους Τούρκους του αντιβαλλιστικού συστήματος μακρού βεληνεκούς της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας Eurosam, το SAMP-T με τους ευρωπαϊκούς πυραύλους αναχαίτισης Aster 30.

Επ’ ευκαιρία να θυμίσω ότι και οι Ισπανοί είναι άφαντοι όταν ασκείται κριτική στον Ερντογάν. Ολόκληρο αεροπλανοφόρο ναυπηγούν για την Υψηλή Πύλη και διεκδικούν με καλές πιθανότητες και τις φρεγάτες των Τούρκων.

Ξέρει άραγε ο Γαβρόγλου ότι ο Λάιμπνιτς είπε: «Δεν θα θαυμάζαμε τόσο τους νεότερους σοφούς και μαθηματικούς εάν κατανοούσαμε τον Αρχιμήδη και τον Απολλώνιο»;