Skip to main content

Η ευθιξία των πολιτικών της Κύπρου, άγνωστη λέξη για την Ελλάδα

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας στα σχολεία και η επίδειξη αριστεροσύνης.

Η ΔΕΗ έχει οικονομικά προβλήματα. Δεν θυμάμαι, αν το σάντουιτς και τον καφέ, εξακολουθεί να τον προσφέρει στους εργαζόμενους.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνουν στο στόχαστρο της Wall Street Journal, με την εφημερίδα να σχολιάζει σε εκτενές ρεπορτάζ της ότι «η αργή Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτρέπει σε φασιστικό κόμμα να ευημερεί».

Απορώ που απορούν για τα αυτονόητα. Αν ολοκληρωθεί η Δίκη της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Να τιμωρηθούν αμετάκλητα επιφανή στελέχη του κόμματος, και αυτό να διαλυθεί. Μπορεί όμως, και να καθαρθεί με την τιμωρία κάποιων, και οι εναπομείναντες δεν θα αποτελούν πλέον εγκληματική οργάνωση, όπως αποκαλούν το κόμμα σήμερα.

Στην πρώτη περίπτωση, η Αριστερά θα υποστεί μεγάλη ήττα, επειδή μέρος των ψηφοφόρων της Χ.Α. θα επανέλθει στην Ν.Δ. Κατά τον ίδιο τρόπο, η Ν.Δ. χάιδευε το ΚΚΕ, ώστε να έχει παρουσία και να αποσπά ψηφοφόρους που αλλιώς θα βρίσκονταν στο ΠΑΣΟΚ. Στη δεύτερη περίπτωση, ένα ακροδεξιό κόμμα εμβαπτισμένο στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα βρεθεί με διπλάσιο ποσοστό στην Βουλή. 

Ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει. Άλλωστε, κατά το τελευταίο διάστημα οι Συριζαίοι αποδίδουν βίαιες ενέργειες σε ακροδεξιούς [σπάνια σε χρυσαυγίτες, από κάποιους που δεν κατάλαβαν]. Στην πολιτική, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα αλβανικά κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο εμφανίζονται Αλβανοί μαθητές σε μια παράσταση να σχηματίζουν έναν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας. Σε σχολείο γίνεται αυτό.

Στην αρχή του βίντεο παρουσιάζεται ένας νεαρός που κρατά έναν χάρτη με τα σύνορα της Αλβανίας και στη συνέχεια έρχονται μικροί μαθητές που προσθέτουν στον χάρτη κομμάτια από την Ελλάδα, το δυτικό τμήμα των Σκοπίων, το Κοσσυφοπέδιο, το ανατολικό Μαυροβούνιο και τη νότια Σερβία. Με τον τρόπο αυτόν  δημιουργούν τον λεγόμενο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Στο στούντιο της εκπομπής "Ντριτάρε με Ρουντίνεν", στο κανάλι Νιουζ 24 της Αλβανίας, ο δικηγόρος Σαϊμίρ Βίσα κατέθεσε μια διατριβή που αναφέρεται στις στατιστικές του, λέγοντας ότι στους δράστες των 30 δολοφονιών από τις αρχές του τρέχοντος έτους δεν υπάρχει ούτε ένας χριστιανός.

«Πες μου ένα χριστιανικό όνομα που διέπραξε δολοφονία», δήλωσε ο Βίσα μπροστά σε μια ομάδα δημοσιογράφων και κοινωνιολόγων που συζητούσαν σχετικά με την αυξημένη εγκληματικότητα στη χώρα.

Ένας υπουργός στην Κύπρο παραιτείται από ευθιξία γιατί κάποιες υπηρεσίες δεν έκαναν τη δουλειά τους. Στην Ελλάδα ο όρος ευθιξία είναι άγνωστος. Στις κυβερνητικές καρέκλες βάζουν κόλλα, και δεν μπορούν να ξεκολλήσουν.

Σε επίδειξη... αριστεροσύνης προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου ο οποίος είπε αν εκλεγεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «δεν θα είμαι ένα καλό παιδί, ένα ήσυχο παιδί» και ότι «δεν πάμε για να ζεστάνουμε τις τσέπες μας». Ώ, ναι, το έχετε αποδείξει κι εδώ αυτό, με την "ευαισθησία" σας να μη αναλάβετε ευθύνες για όσα τραγικά πράξατε.