Skip to main content

Η εκδίκηση του καπιταλισμού και η στάση Τσίπρα στον εθνικό ύμνο ΗΠΑ

Από το «Αμερικάνοι δολοφόνοι των λαών» που κραύγαζε ο πρωθυπουργός μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, φθάσαμε στο σημείο να έχουμε κοινούς αγώνες.

Η εκδίκηση του καπιταλισμού, με τους ύμνους του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Από το "Αμερικάνοι δολοφόνοι των λαών" που κραύγαζε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, φθάσαμε στο σημείο ότι έχουμε κοινούς αγώνες. Δεν είπε κατά του κομμουνισμού, επειδή εκεί ήσαν οι κοινοί αγώνες, ούτε κατά της Ρωσίας, επειδή τώρα είναι εκεί οι κοινοί αγώνες. Γιατί δεν το διευκρίνισε;

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε στην ΔΕΘ τον ομόλογό του Σκοπιανό υπουργό Μαντσέφσκι, με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τη μείωση των τιμών της περιαγωγής για τους πολίτες. Αυτό είναι καλό, αλλά η είδηση είναι αλλού.

Ο Σκοπιανός υπουργός «μετά από πρόσκληση του Νίκου Παπά, γευμάτισε μαζί με την υψηλή αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού φέτος η ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στις ΗΠΑ», γράφει ο σκοπιανός Τύπος. Προσπαθώ να αντιληφθώ το κίνητρο της πρόσκλησης αυτής, αλλά δυσκολεύομαι.

Έγραψε η Voria.gr για το ατόπημα του πρωθυπουργού, της έλλειψης σεβασμού προς την σημαία των ΗΠΑ. Δεν έχει κάτι εναντίον της συγκεκριμένης σημαίας, αυτό το ξεπέρασε μόλις τον ακούμπησε στην πλάτη ο Ομπάμα και η εικόνα παρουσιάστηκε θετικά στα συριζαίικα ΜΜΕ. Χειρότερα έκανε στο Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη με τον Ολάντ.

Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι ότι έχει βιώσει τόσο έντονα την σκέψη και δράση του 15μελούς, που δεν μπορεί να ξεφύγει από εκεί. Βλέπουμε και πως κάθεται στην πολυθρόνα του πρωθυπουργικού γραφείου, δεχόμενος ομόλογούς του. Αυτός είναι και ο τρόπος άσκησης της εξουσίας. Τόσο μπορεί. Το να του κάνουν συνεχώς συστάσεις πώς να φερθεί και να δράσει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια χώρα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών. Μάλλον, Σκοπιανός αστρολόγος θα του το είπε, επειδή αν ενημερωνόταν για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, προφανώς δεν θα έλεγε σαχλαμαρίτσες.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, κάτι παρόμοιο είχε πει και ο κύριος Κοτζιάς. Ότι το συλλαλητήριο των Αθηνών για το Σκοπιανό είχε αποτύχει, επειδή δεν παρευρισκόταν η πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν ήμασταν εκεί δηλαδή… έξι εκατομμύρια Έλληνες. Κάντε ένα δημοψήφισμα κύριε Κοτζιά, για να μετρήσουμε πόσα εκατομμύρια Έλληνες θεωρούν κατάπτυστη την συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν επιτρέπει η δημοκρατική ευαισθησία σας την συμμετοχή του λαού στη λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων; Εκτός κι αν ο λαός χρειάζεται να αναδεικνύει καθ’ υπόδειξη πολιτικούς, οι οποίοι τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Φωνάζω χρόνια τώρα να μη δίνουν σημασία οι πολίτες μόνον σε αριθμούς που βολεύουν κάποιους. Χρειάζεται έλεγχος για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Μας ζάλισαν κάποιοι παράγοντες που ξεχνούν ποιοι και γιατί τους ανέδειξαν, ότι πέτυχε η πολιτική τους επειδή γέμισε η Θεσσαλονίκη από τουρίστες. Πρόκειται για Βαλκάνιους και Τούρκους, και όπως έγραψε προχθές η voria.gr: «Οι τουρίστες όμως αυτοί έχουν χαμηλή αγοραστική δύναμη με αποτέλεσμα η δαπάνη ανά επίσκεψη να κυμαίνεται στα 255 ευρώ, τη στιγμή που η αντίστοιχη δαπάνη στην Κρήτη είναι τα 678,3 ευρώ». Για τέτοια συνεισφορά των Βαλκάνιων τουριστών μιλάμε (που κουβαλούν μαζί τους και τις πιπεριές με τα κρεμμύδια).