Skip to main content

Οι εκδηλώσεις για Τσικνοπέμπτη και Κούλουμα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Οι εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα θα γίνουν φέτος στο Πανόραμα και την Πυλαία.

Ραντεβού με τους δημότες του δήμου, αλλά και τους Θεσσαλονικείς που επιθυμούν να γιορτάσουν «εκτός των τειχών» το καρναβάλι και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, συμμετέχοντας σε ένα παραδοσιακό αλλά και ποιοτικό γλέντι, δίνει και φέτος ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, διοργανώνοντας τα «Κούλουμα 2019».

Οι εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα θα γίνουν φέτος στο Πανόραμα και την Πυλαία, όπου είναι καλεσμένοι μικροί και μεγάλοι.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
   
• Την Τσικνοπέμπτη, 28 Φεβρουαρίου το αποκριάτικο γλέντι στο μπαλκονάκι του Πέτρινου Πολιτιστικού στην Πυλαία, με dj, χορό, μουσική και κρασί. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο της Πυλαίας. Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε στις 7.30 το απόγευμα για να διασκεδάσετε.
   
• Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Mαρτίου τις κεντρικές εκδηλώσεις με τα «Κούλουμα 2019» στo Πανόραμα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αύλειο χώρο του  Πέτρινου Δημοτικού σχολείου, από τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και των τοπικών φορέων της περιοχής, με φασολάδα, λαγάνα, παραδοσιακό χαλβά και κρασί σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και χαρταετούς για μικρούς και μεγάλους.

«Γιορτάζουμε το καρναβάλι και υποδεχόμαστε όλους τους συμπολίτες μας. Διατηρούμε την παράδοση, την οποία τιμούμε πάντοτε, παραμένουμε αισιόδοξοι για καλύτερες ημέρες. Στηρίζουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη», σημειώνει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας–Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.