Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πού μπορείτε να γιορτάσετε τα Κούλουμα-Όλες οι εκδηλώσεις

Μουσική, χορός, παραδοσιακά έθιμα, εκλεκτά εδέσματα αλλά και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στους δήμους της

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται σήμερα Καθαρά Δευτέρα σε όλους του δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, υποσχόμενες πολύ χορό, μουσική, παραδοσιακά έθιμα, εκλεκτά εδέσματα αλλά και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Την τιμητική τους είχαν χθες τελευταία Κυριακή της αποκριάς οι μικροί καρναβαλιστές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ξεφαντώσουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις από τις δημοτικές αρχές.



Κούλουμα στο Σέιχ Σου

Με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών θα εορταστεί και φέτος η Καθαρά Δευτέρα στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρινό Λόφο), από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Την πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα από τις 11:00 – 15:00. Θα πλαισιώσουν, το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Στην Τούμπα, η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2018» στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει απο τις 11:00 το πρωί και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την Κρήτη και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο Άλσος Νέας Ελβετίας η Ε΄ δημοτική Κοινοτητα διοργανώνει από τις 11.00 το πρωί εκδήλωση «Ελάτε να γίνουμε μια παρέα», με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορευτικά. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα  και κρασί και στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί.

Στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας θα πραγματοποιηθούν από τις 11.00 στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (οδός Γενναδίου αρ. 12-14) εκδήλωση για τα Κούλουμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη διάθεση παραδοσιακών εδεσμάτων όπως φασολάδα, χαλβά εμπορίου, λαγάνα, ελιές, ταραμά, κόκκινο ή λευκό κρασί. Παράλληλα θα υπάρχει μουσική κάλυψη με ζωντανή παραδοσιακή μουσική με χάλκινα, χορός ενώ στους μικρούς μας φίλους θα διανεμηθούν χαρταετοί.

Στην εκδήλωση θα  συμμετέχει η Εθελοντική χορευτική Ομάδα Τριανδρίας. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Υπαίθριο γλέντι στην πλαζ της Αρετσούς

Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί «υπόσχεται» και ο Δήμος Καλαμαριάς, την Καθαρά Δευτέρα.

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν εντός των τειχών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αν κατηφορίσουν προς την πλαζ Αρετσούς, καθώς το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τα σαρακοστιανά εδέσματα θα τους «ανταμείψουν», ενώ μικρά και... μεγάλα παιδιά θα επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού, στον ανοιχτό προσφερόμενο χώρο της πλαζ.

Σαρακοστιανά εδέσματα, φασόλια πιάζ, χαλβά, ταραμά, τουρσιά και κρασί μαζί με λαγάνες, θα απλωθούν στο μεγάλο υπαίθριο τραπέζι και θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, όλοι όσοι βρεθούν εκείνη τη μέρα στην Καλαμαριά, έτσι όπως το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.

Παράλληλα ο χώρος θα πλημμυρίσει με καλή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια  που υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στο τραγούδι θα είναι ο Αργύρης Κόκορης (και στο λαούτο) και η Ευγενία Μαυρομμάτη, στο κλαρίνο ο Αλέκος Ζώρας, στο βιολί ο Αστέριος Τράκας, στην ποντιακή λύρα ο Παναγιώτης Κογκαλίδης και στα κρουστά ο Λευτέρης Παύλου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι, δίπλα στη θάλασσα στις  εγκαταστάσεις της πλαζ Αρετσούς – ένα χώρο που επίσης «επιτρέπει» την παραδοσιακή έξοδο των πολιτών στη φύση.   

Παραπονεμένοι όμως δεν πρόκειται να μείνουν και οι μικροί φίλοι στους οποίους θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί, καθώς ο χώρος ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα.

Οι εορτασμοί της Καθαράς Δευτέρας στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Το καθιερωμένο ραντεβού με όλους τους δημότες του δήμου, καθώς και τους Θεσσαλονικείς που επιθυμούν να γιορτάσουν «εκτός των τειχών» το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, συμμετέχοντας σε ένα παραδοσιακό αλλά και ποιοτικό γλέντι, δίνει φέτος ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, διοργανώνοντας τα «Κούλουμα 2018».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα. Πρόπερσι ήταν το Πανόραμα, πέρσι η Εξοχή και φέτος η Πυλαία, καθώς εκεί θα γίνουν οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου τις κεντρικές εκδηλώσεις με τα «Κούλουμα 2018» να διοργανώνονται στην Πυλαία. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αύλειο χώρο του  Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου, από τις 11 το πρωί. Υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής θα προσφέρονται φασολάδα, λαγάνα, παραδοσιακός χαλβάς, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και χαρταετοί για μικρούς και μεγάλους.

Καρναβάλι στον Τρίλοφο και Καθαρά Δευτέρα στη Ραιδεστό

 

Σήμερα Καθαρή Δευτέρα εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών με την αναβίωση του παραδοσιακού γάμου, την παρέλαση των Καρναβαλιστών και το κάψιμο του Καρνάβαλου, στο πάρκο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού με την παραδοσιακή φασολάδα, άφθονη μουσική, χορό και πολύ κέφι και στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής, όπου και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο για τα παραδοσιακά κούλουμα με άφθονα νηστίσιμα εδέσματα χορό και τραγούδι.

*Οι εκδηλώσεις στο Φράγμα της Θέρμης ακυρώθηκαν σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Θέρμης Πόπης Καραγιαννίδου.

ΔΥΤΙΚΑ

Μεγάλο πάρτι στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Χθες απογειώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Παύλου Μελά καθώς πραγματοποιήθηκε η 2η παρέλαση, στην Πολίχνη με μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους.

Η παρέλαση είχε αφετηρία το ΔΑΚ Πολίχνης και τερματισμό των καρναβαλιστών στο τρίγωνο Πολίχνης (Αγνώστου Στρατιώτη & Ελπίδος).

Στο τέλος της παρέλασης τους μικρούς φίλους περίμεναν οι λαλα land για να τους διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο με ομαδικά παιχνίδια, χορό ατέλειωτο, τραγούδι, διαγωνισμούς απίθανους, λίμπο και ένα τρελό.

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα η γιορτή μεταφέρεται το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο από τις 11 το πρωί, με κούλουμα, εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, στη Σταυρούπολη.



Τρία σαρακοστιανά τραπέζια στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Το καθιερωμένο ραντεβού του, με όλους τους δημότες που επιθυμούν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα συμμετέχοντας σε ένα ανοικτό παραδοσιακό γλέντι γεμάτο παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και νόστιμα εδέσματα, δίνει και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στρώνοντας τρία μεγάλα Σαρακοστιανά Τραπέζια προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί τα κούλουμα.

Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας δίνουν και φέτος την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να γευτούν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξης:

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία.

- Στο πάρκο Ελπίδας Ώρα έναρξης 11.00 θα προσφερθεί σε όλους τους παρευρισκομένους η παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

- Στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) Ώρα έναρξης 11.30.

Κι εδώ οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, αλλά και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο στον Πεζόδρομο της Εθ. Αντίστασης .Ώρα έναρξης 12.00πμ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας, χαλβά, φασολάδας και άφθονο κρασί.

Ξεφάντωμα με μουσική, χορό, παραδοσιακά εδέσματα και κρασί στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Με τραγούδι, χορό, και -βεβαίως- με τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα η αποκριάτικη περίοδος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα αποκριάτικα πάρτι φρόντισαν να προετοιμάσουν και να… ζεστάνουν κατάλληλα το κλίμα και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, με αποκορύφωμα το παραδοσιακό τσίκνισμα στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.

Το μεγάλο ραντεβού δίνεται σήμερα Καθαρά Δευτέρα, η οποία θα… τιμηθεί δεόντως με τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν, υπό τους ήχους λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί:

• Στη Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ το μεγάλο λαϊκό γλέντι θα στηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου), με… οδηγό την Πανωραία και τη μουσική της παρέα,
• Στη Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ, και συγκεκριμένα στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, θα περιμένει το μουσικό σχήμα ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ,
• Στη Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ το συγκρότημα του Γιώργου Φανάρα θα μας περιμένει στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19), όπου η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων,
• Τέλος, στη Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ, και ειδικότερα στη Δενδροφυτεία Συκεών, θα βρίσκεται το συγκρότημα του Σωκράτη Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι είναι όλοι οι πολίτες με τις οικογένειές τους.

Ωραιόκαστρο: Γλεντάμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα

Ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και τα δημοτικά τοπικά συμβούλια διοργανώνουν για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

- Στο Ωραιόκαστρο τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην περιοχή «Αλώνια» (σε περίπτωση βροχής στο κτίριο «Ιωάννης Καποδίστριας»),
- στη Λητή στην περιοχή Μύλος (σε περίπτωση βροχής στην πλατεία),
- στο Μελισσοχώρι στην πλατεία του χωριού, όπως και στο Δρυμό (σε περίπτωση βροχής στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου), στον Πεντάλοφο στο δημοτικό σχολείο Πενταλόφου,
- στη Νεοχωρούδα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ,
- στο Μονόλοφο στην αίθουσα δεξιώσεων της εκκλησίας,
- στη Νέα Φιλαδέλφεια στην πλατεία του χωριού,
- στο Μεσαίο στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου και
- στο Πετρωτό στο Πνευματικό Κέντρο Πετρωτού.

Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι.



Λαγκαδάς: Κουδουνοφόροι, παρελάσεις, έθιμα και μεγάλο γλέντι

Πλήθος εκδηλώσεων και αναβίωση εθίμων θα πραγματοποιήσει και φέτος ο δήμος Λαγκαδά για τον εορτασμό της Αποκριάς.

Το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Σοχό και τους Κουδουνοφόρους με τη "Ρούμπα", την "Παρωδία Γάμου", το έθιμο της συγχώρεσης "Προστάβανι" και τη γενική παρουσίαση των Μικρών και Μεγάλων Κουδουνοφόρων.

Στις 11:00 π.μ. θα αναβιώσει στην πλατεία του Αδάμ το Έθιμο του Σταυρού.

Στον δήμο Λαγκαδά στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην πόλη του Λαγκαδά.

Ακόμη, χθες πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ασκού ο παραδοσιακός γάμος, ενώ ακολούθησε παρέλαση αρμάτων. Σήμερα Καθαρά Δευτέρα ο Ασκός θα γιορτάσει τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα.

Στον χώρο του Συλλόγου Οσσαίων "Αγία Κυράννα" αναβίωσε το "Προστάβανι" (έθιμο συγχώρεσης) και το άναμμα της "Σίρνιτσας" (κλαδαριά από πουρνάρια). Την ίδια ημέρα θα προσφέρονται η παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και ντόπιο τσίπουρο, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα, στην πλατεία Ζαγκλιβερίου από τις 10:00 π.μ. ο δήμος θα γιορτάσει με φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς, αλλά και μουσική και δράσεις για τα παιδιά.

Μουσική, παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και καλή διάθεση την από τις 12:00 στο Κρυονέρι.

Ακόμη, γαϊτανάκι, μουσική, χορός και σαρακοστιανά εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα από τις 11:00 π.μ. στην πλατεία της Ασσήρου.

Κούλουμα κοντά στη θάλασσα στον δήμο Δέλτα

Με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη άμεση σχέση της περιοχής με το φυσικό περιβάλλον και τη λαϊκή παράδοση, θα γιορτάσει ο Δήμος Δέλτα την Καθαρή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.30, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και το Λαογραφικό Σύλλογο Σίνδου «Ο Ρόδακας» θα γιορταστούν τα Κούλουμα με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων, χορούς της Μακεδονίας, αναπαράσταση εθίμων. Εκτός από τον «Ρόδακα», θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εβριτών Σερρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωμνιωτών Άγιος Νικόλαος. Τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Σίνδου θα διανέμουν παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.

Λίγο πιο έξω, κοντά στη θάλασσα, από τις 11.00 το πρωί στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων (9ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών), η «Δράση για την Άγρια Ζωή» υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Καθαρή Δευτέρα στη Δράση». Η εκδήλωση είναι ένα κάλεσμα στον κόσμο να γιορτάσει εκεί με φασολάδα, λαγάνα και πέταγμα χαρταετού. Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει η απελευθέρωση πουλιών που ολοκλήρωσαν την αποθεραπεία τους στο Σταθμό.



«Βόλβη έχεις ταλέντο» στον Σταυρό

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Βόλβης συνδυάζουν παράδοση και πρωτοτυπία με προτάσεις διασκέδασης σε πολλά σημεία, όπως τα οργανώνει ο Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Με νέα μορφή εμφανίζεται φέτος το Καρναβάλι του Σταυρού, όπου χθες διεξήχθη το... «Βόλβη έχεις ταλέντο».

Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού τηλεοπτικού σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όπου μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να δείξουν επί σκηνής το ταλέντο τους, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτές, κερδίζοντας πλούσια δώρα και έπαθλα.

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, οι επισκέπτες θα απολαύσουν σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό, που ετοιμάζουν η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού, ενώ ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Απολλωνίας μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων και τον Αθλητικό Σύλλογο οργανώνουν σήμερα τα κούλουμα στον Λόφο του Προφήτη Ηλία.

Στις 15.00 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, μια παράδοση ετών συνεχίζεται με το Παραδοσιακό Καρναβάλι Άνω Σταυρού, καθώς στην κεντρική πλατεία ο σύλλογος ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ, επικεντρώνει τις εκδηλώσεις σε μια ανελέητη σάτιρα, που αποτελεί και τον κεντρικό πυρήνα των εκδηλώσεων.

Τα παραδοσιακά κούλουμα με το πέταγμα χαρταετού και την προσφορά φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων, εορτάζονται σε όλους τους οικισμούς του δήμου Βόλβης.

Στην Ασπροβάλτα η γιορτή οργανώνεται από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας και αρχίζει στις 11.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ, στη Βαμβακιά φασολάδα και πέταγμα χαρταετού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακιάς, στα Βρασνά σας περιμένει στην πλατεία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών, στην Κοκκαλού μουσική και εδέσματα στο γήπεδο Μπάσκετ του χωριού, στα Νέα Βρασνά ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών υποδέχεται επισκέπτες στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία, και στο Σκεπαστό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού με μουσική υπόκρουση ετοιμάζει γευστικές εκπλήξεις. 
 
Γαϊτανάκι της αποκριάς στην Χαλκηδόνα

Την Καθαρά Δευτέρα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει από τις 10.30 το «γαϊτανάκι της αποκριάς» στην πλατεία Χαλκηδόνας, με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς δωρεάν φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.