Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Στα κάγκελα οι εκδότες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Διαμαρτύρονται για τους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΣΔΟΕ.

Σφράγισαν για μερικές ώρες σήμερα τα περίπτερά τους οι εκδότες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας καθημερινούς και «άσκοπους» ελέγχους από την επιθεώρηση Εργασίες και το ΣΔΟΕ.

«Εδώ και 39 χρόνια δεν έχουμε βιώσει κάτι ανάλογο. Εμείς με όλη την καλή διάθεση αποφασίσαμε παρά τις δυσκολίες και τα περιοριστικά μέτρα να κάνουμε και φέτος το Φεστιβάλ για να δώσουμε χαρά στην πόλη, και δεχόμαστε επίθεση από το Δημόσιο», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, από την Παρασκευή που άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ μέχρι και σήμερα, «έχουν γίνει δεκάδες επιδρομές», τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι εκδότες δεν κατανοούν τους λόγους για τους πολλαπλούς ελέγχους.

Μάλιστα, οι εκδότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους προχωρώντας στο κλείσιμο των περιπτέρων για μερικές ώρες, ενώ πραγματοποιήσαν και συγκέντρωση στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου για να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ