Skip to main content

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Κάζης: Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω

Ο Θεσσαλονικιός επιστήμονας αναζητά ζωντανό συμβατό δότη - Η επέμβαση πρόκειται να γίνει σε ένα ειδικό μεταμοσχευτικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o 42χρονος Θεσσαλονικιός επιστήμονας Δημήτρης Κάζης κάνει μια τελευταία έκκληση για βοήθεια για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τον υποχρεώνει σε μια κρίσιμη μάχη για τη ζωή του.

Πάσχοντας από μια σπάνια ασθένεια, ο Δημήτρης Κάζης αναζητά ζωντανό συμβατό δότη, ο οποίος εθελοντικά θα δώσει ένα μέρος από το ήπαρ του, έτσι ώστε να αναπλαστεί το δικό του σε μικρό χρονικό διάστημα, σε μια επέμβαση που πρόκειται να γίνει σε ένα ειδικό μεταμοσχευτικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Δημήτρης Κάζης είναι Διεθνολόγος, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Έχει ιδρύσει το Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.

Το μήνυμα του στο facebook:

«Παιδιά γειά σας, δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε… Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διάφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ. Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια(2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια. Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους. Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας. Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω. Δημήτρης»