Skip to main content

Η «έκπληξη» που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Σκόπια

Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα αποτελέσει μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εννοεί ό,τι λέει.

Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το λένε πλέον ανοικτά: Αν γίνει πρωθυπουργός, τότε δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Πρόκειται για μια εξέλιξη, που εφόσον δρομολογηθεί στην πράξη θα αποτελέσει μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εννοεί ό,τι λέει. Κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο κλειστό κλαμπ των χωρών της Ευρώπης. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως λέγεται, θα διατηρήσει το δικαίωμα αυτό, κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφάλισε την συναίνεση και του ΕΛΚ. Αυτό σημαίνει πολλά, ιδιαίτερα αν ο Βέμπερ γίνει τελικώς πρόεδρος της Κομισιόν.

Προς το παρόν, όλα τα παραπάνω ανάγονται στο μέλλον. Στο παρόν εντάσσεται η συνάντηση περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, που είχε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας με την σκοπιανή ομόλογο του. Η ελληνική πλευρά, όπως λένε οι πληροφορίες, θα επιδιώξει άμεσα κοινές ασκήσεις με τον σκοπιανό στρατό και εκπαίδευση των στελεχών του. Για να προλάβει την τουρκική διείσδυση. Να σημειωθεί ότι τα Σκόπια αυτή τη στιγμή έχουν στρατό που αποτελείται από 5000 επαγγελματίες οπλίτες. Να θυμίσουμε εδώ ότι στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, έγινε και η πρώτη συνάντηση των νέων υπουργών Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στόχος της; Η μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Δύσκολη αποστολή. Αρκεί να σημειωθεί ότι η  Τουρκία στέλνει στην περιοχή δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στα μέσα του έτους.