Skip to main content

Η πολωνική αλυσίδα Pepco σκανάρει τη Θεσσαλονίκη - Τι ακίνητα ψάχνει

Η πολωνική αλυσίδα, που διαθέτει ευρεία γκάμα οικονομικών προϊόντων, από είδη ένδυσης έως σπιτιού, βάζει στο στόχαστρο τη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο που οι οικονομικές αλυσίδες, παγκοσμίως, γίνονται ολοένα και περισσότερο αγαπητές, επέλεξε η πολωνική Pepco, «εκπτωτική» αλυσίδα ειδών ένδυσης (γυνακείας, ανδρικής και παιδικής) και διακόσμησης σπιτιού να κάνει την είσοδο της στην ελληνική αγορά.

Αν και το ντεμπούτο της αλυσίδας θα γίνει αρχικά από την Αθήνα, ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, καθώς στο στόχαστρο της μπαίνουν καταστήματα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η Pepco αναζητεί ακίνητα για ανάπτυξη καταστημάτων από 350 έως 650 τ.μ. εντός εμπορικών κέντρων και εμπορικών πάρκων, αλλά και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς μετρό.

Η έλευση της αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς εκτιμάται ότι θα ανταγωνισθεί κυρίως αλυσίδες που πωλούν προϊόντα ένδυσης και οικιακού εξοπλισμού σε χαμηλές τιμές, όπως είναι η Jumbo.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Pepco πέρα από την είσοδο της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιδιώκει την ανάπτυξη του δικτύου της σε πόλεις άνω των 20.000 κατοίκων. Ο σχεδιασμός της πολωνικής εταιρείας προβλέπει το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους την ανάπτυξη τεσσάρων καταστημάτων στην Αθήνα, τα οποία θα διαθέτουν συλλογές ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, καλλυντικά, παιχνίδια, οικιακό εξοπλισμό και είδη διακόσμησης.

Η Ελλάδα θα γίνει η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Τελευταίοι σταθμοί της αλυσίδας, που αριθμεί 2.595 καταστήματα, ήταν το 2021 η Αυστρία και η Ισπανία. Η Pepco, που ιδρύθηκε στην Πολωνία το 2004, απασχολεί περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους. Πολλοί εργαζόμενοι στην Pepco που σήμερα βρίσκονται σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους δουλεύοντας σε καταστήματα.

Στην Ελλάδα η εταιρεία σχεδιάζει αρχικά να προσλάβει 120 υπαλλήλους για να ξεκινήσει τις δραστηριότητες της. Ήδη στο site που έχει δημιουργήσει για τη χώρα μας, η Pepco αναζητά στελέχη για να επανδρώσει τα καταστήματα της.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Pepco εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας τον Μάιο του 2021 με την επωνυμία PCO.