Skip to main content

Η έκρηξη κρουσμάτων θολώνει το Πάσχα στο χωριό-Στάση αναμονής από την κυβέρνηση

Οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες βάζουν δεύτερες σκέψεις για άνοιγμα μετακινήσεων μεταξύ νομών.

Αμφίβολη θεωρείται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, αφού η έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω άρση περιορισμών.

Με την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης να αναμένεται σε κάτι λιγότερο απο έναν μήνα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακινήσεων εκτός νομών για το Πάσχα.

Όπως είπε χθες στον ΣΚΑΪ, είναι ακόμα νωρίς να γίνει η συζήτηση για το Πάσχα, ενώ απάντησε «θα το δούμε», στην ερώτηση αν θα επιτραπεί σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί να πάνε στα χωριά τους.

Την ίδια ώρα, στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν στο protothema ότι δεν τίθεται ζήτημα ελεύθερης μετακίνησης για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί, ενώ στόχος όπως τονίζουν είναι να μην επιβαρυνθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Τη δική του διάσταση έδωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αφού όπως είπε η απάντηση στο ερώτημα «αν θα πάμε στο χωριό» εξαρτάται με το πού βρίσκεται το χωριό. «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο.  Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε».