Skip to main content

Ο τουρκικός ενθουσιασμός για τον Μπουτάρη και οι Σειρήνες του Τσίπρα

Η μαρξιστική εκδοχή του μύθου του Οδυσσέα, η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό και η χιλιοειπωμένη χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Με μπέρδεψε ο Τσίπρας. "Είμαι ευρωπαϊστής επειδή είμαι αριστερός", είπε, κι εγώ προσπαθώ τώρα να καταλάβω τι είναι οι δεξιοί. Μάλλον αντιευρωπαϊστές πρέπει να είναι, εκείνου του στυλ "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Αυτό εννοούσε;

Πάντως, αυτή την φορά, τα είπε σωστά, σχετικά με τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες. «Θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα που είπε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι, προκειμένου να μην αντιδράσει ακούγοντας το τραγούδι των Σειρήνων».

Την πρώτη φορά που έπιασε στο στόμα του τον Οδυσσέα, είχε πει ότι είχε βουλώσει τ’ αυτιά του για να μη ακούει το τραγούδι των Σειρήνων. Προφανώς, αυτή θα είναι η μαρξιστική εκδοχή. Τώρα που έγινε ατλαντιστής, τα είπε σωστά. Ωφέλιμη είναι η Δια Βίου Μάθηση.

Δεν παίζονται... Μετά το Ελληνικό, τις Σκουριές και εκατοντάδες διωγμένες επιχειρήσεις και χιλιάδες πτωχευμένες, τώρα ανοίγουν μέτωπο και με την Cosco. Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία με την οποία επιχειρείται ο διορισμός από το Δημόσιο υπαλλήλων στον ιδιωτικοποιημένο, πλέον, ΟΛΠ! Ουσιαστικά πρόκειται για το διορισμό παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στην εταιρεία.

Κολλημένοι σε μια αναχρονιστική παλαιολιθική ιδεοληψία, δεν έχουν καταλάβει τι ζημιά κάνουν. Αρκεί να ικανοποιήσουν τα εσώψυχά τους.

Σχεδόν 2.500 μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Νοέμβριο. Στην συντριπτική πλειονότητά τους είναι Αφρικανοί. Πού πήγε η συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε.;

Ποιος θα απαντήσει στο ερώτημα, αν θα υπάρξει νεοταξίτικη εταιρεία που θα τολμήσει να προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα μουσουλμάνων ή εβραίων; Επειδή η προσβολή στον χριστιανισμό έγινε ψωμοτύρι.

Πολλή φαντασία είχε ο δημιουργός της φάτνης της εταιρείας Greggs. Σ' αυτήν απεικονιζόταν η γνωστή σκηνή, που περιγράφεται και στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον: οι τρεις Μάγοι γύρω από τη φάτνη. Με μια κρίσιμη διαφορά: στη φάτνη δεν απεικονιζόταν ο νεογέννητος Ιησούς, αλλά μια… λουκανικόπιτα, ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρίας!  

Μετά τους Σκοπιανούς, και οι Τούρκοι είναι κατενθουσιασμένοι με τον Μπουτάρη [μόνο οι αχάριστοι Θεσσαλονικείς δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθός του]. Η Daily Sabah γράφει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει εκστρατεία αποκατάστασης οθωμανικών μνημείων. Και επιμένει να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού τον έλεγχο των πέντε ιστορικών κτηρίων της Θεσσαλονίκης που χρονολογούνται από την Οθωμανική περίοδο, για να γίνουν προσβάσιμα στους τουρίστες.

Γιατί να μη ξαναγίνει φυλακή και ο Λευκός Πύργος, δήμαρχε; Πύργο του αίματος τον αποκαλούσαν οι Έλληνες, κι οι τοίχοι του ήταν κατακόκκινοι από το αίμα. Είναι κι αυτός οθωμανική κληρονομιά. Άσπρο τον έβαψαν στην απελευθέρωση για να αλλάξει η όψη. Αν το προτείνεις δήμαρχε, θα κατενθουσιαστούν οι Τούρκοι. Μέχρι που γίνεσαι δήμαρχος στην Άγκυρα.

Αμάν πια… Πάνω από δέκα χρόνια ακούω το ίδιο: Αποφασίστηκε η χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Αφού δεν το θέλει το Κολωνάκι, αφού αρνήθηκε η Αθήνα όταν πρότεινε ο Τάσσος Παπαδόπουλος την χάραξη της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, η μόνη πιθανότητα είναι να αναλάβει ο Τίλερσον με την Exxon Mobil. Αλλιώς…