Skip to main content

Η Ελένη Φύκα νέα γενική γραμματέας στον Δήμο Καλαμαριάς

Η απελθούσα περιφερειακή σύμβουλος αποδέχτηκε την πρόταση του νέου δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη και αναλαμβάνει καθήκοντα από 1 Σεπτεμβρίου.

Μια μέρα μετά την τελευταία παρουσία της ως περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, η Ελένη Φύκα, που δεν επανεξελέγη στην Περιφέρεια, αναλαμβάνει τα καθήκοντα της γενικής γραμματέα του Δήμου Καλαμαριάς.

Ο νέος δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, είχε προτείνει εδώ και πολύ καιρό στην κ. Φύκα να αναλάβει τη συγκεκριμένη κρίσιμη θέση στο δήμο, αφού τους συνδέει στενή φιλία και συνεργασία προεκλογικά. Όμως η κ. Φύκα δεν είχε αποφασίσει. Τελικά φαίνεται πως είπε το «ναι» στον δήμαρχο κι από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα.

Η κ. Φύκα είχε βοηθήσει σημαντικά τον κ. Δαρδαμανέλη και την παράταξή του προεκλογικά και συνέβαλε στη νίκη του στην Καλαμαριά, κάτι που εκτιμάται όχι μόνο από τον δήμαρχο, αλλά κι από όλα τα στελέχη της παράταξής του.

Η κ. Φύκα έχει σημαντική εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, καθώς από το 2006 μέχρι σήμερα ήταν εκλεγμένη είτε ως νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, είτε ως περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις πρόσφατες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν εξελέγη κι έτσι χτες ήταν η τελευταία παρουσία της στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου. Όμως δεν έμεινε για πολύ μακριά από τη μεγάλη αγάπη της την αυτοδιοίκηση, καθώς άμεσα απάντησε θετικά στην πρόταση του κ. Δαρδαμανέλη και θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα τις επόμενες μέρες ως γενική γραμματέας του δήμου Καλαμαριάς.

Η νέα γ.γ. είναι εφοριακός (ελεγκτής ΑΑΔΕ), με πτυχίο Οικονομολόγου από το ΑΠΘ και έχει μουσικές σπουδές, ενώ έχει εμπειρία τόσο σε ζητήματα πολιτισμού και τουρισμού, όσο και παιδείας, από την πολυετή παρουσία της στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση.