Skip to main content

Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά - Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός, μεσίστιες οι σημαίες

Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 στη Μητρόπολη Αθηνών - Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

Το τελευταίο αντίο θα πει σήμερα η Ελλάδα στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου σε ηλικία 57 ετών μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της γυναίκας που έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο με αξιοπρέπεια, μιλώντας για το πρόβλημα υγείας της και αποτελώντας παράδειγμα θάρρους για όσες και όσους αντιμετωπίζουν τον ίδιο αγώνα, προκάλεσε οδύνη στην οικογένεια και στους συντρόφους της, αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους.



Στο πολιτικό της «σπίτι» στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, κρέμονται δύο μαύρα πανιά καθώς η παράταξη πενθεί για τον θάνατο της προέδρου ενώ στην είσοδο βρίσκεται μια ανθοδέσμη και μια φωτογραφία της προέδρου. Πολιτικός και μη κόσμος περνάει από τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη της πολιτικού.

Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια.

Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Από τη Μητρόπολη Αθηνών θα ξεκινήσει πομπή, η οποία θα περάσει έξω από τη Βουλή, όπου θα κάνει στάση και μετά θα συνεχίσει προς το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων.

Επικήδειο θα εκφωνήσει και ο γιος της

Τον επικήδειο, θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκ μέρους της Πολιτείας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Γιώργος Γεννηματάς.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.