Skip to main content

Η Ελλάδα δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γερμανούς

Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, για φέτος το καλοκαίρι, είναι η Ελλάδα. Πρώτη τους επιλογή αποτελεί η Ισπανία.

Στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών πελατών της TUI Γερμανίας για αυτό το καλοκαίρι βρίσκεται η Ελλάδα, με την Ισπανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση απορροφώντας το 35% του συνόλου των ταξιδιωτών της TUI.

Αυτό δείχνει έρευνα που διενήργησε η TUI για τις ταξιδιωτικές τάσεις των Γερμανών, στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός θα είναι φέτος η Τουρκία. Ακολουθούν η Γερμανία και η Ιταλία.

Οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί για αυτό το καλοκαίρι είναι και φέτος οι ΗΠΑ (διατήρησε την 6η θέση που είχε και πέρυσι), η Πορτογαλία (7η, ανεβαίνοντας 2 θέσεις επάνω), η Αυστρία (8η) και η Βουλγαρία (9η).

Η Κροατία ολοκληρώνει το top10. Φέτος οι ταξιδιώτες της TUI θα κάνουν διακοπές διάρκειας 9,6 ημερών, σχεδόν μια ημέρα λιγότερη σε σχέση με πέρυσι (10,4 ημέρες).

Σύμφωνα με την TUI, η μικρότερη διάρκεια διακοπών φέτος, ενδεχομένως οδηγήσει σε μια τάση για δεύτερες και τρίτες διακοπές μέσα στη χρονιά.Προς το παρόν, η TUI έχει διαθεσιμότητα σε όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Τα Κανάρια Νησιά, η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν ακόμη χωρητικότητα και αποτελούν καλή επιλογή, ενώ οι Βαλεαρίδες έχουν υψηλότερες πληρότητες.