Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ CERN

Εκδήλωση για τη συμμετοχή επιχερήσεων στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς του CERN στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 17.00.

Ο κορυφαίος ευρωπαϊκός ερευνητικός οργανισμός CERN στη Γενεύη κάθε χρόνο για την κάλυψη των αναγκών του πραγματοποιεί διαγωνισμούς εξασφαλίζοντας χιλιάδες προμήθειες. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του θα πρέπει οι προμήθειες να ακολουθούν ποσόστωση ανάλογη με τη συνδρομή που τα μέλη του καταβάλλουν.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς αυτήν τη δυνατότητα.  Αυτό το έλλειμμα που έχει η Ελλάδα με τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς και στις προμήθειες του CERN, επιδιώκουν να το μετατρέψουν σε ευκαιρία και πλεονέκτημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και ο ερευνητικός οργανισμός CERN που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17.00.

Ομιλητές θα είναι στο πρώτο μέρος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN Μανώλης Τσεσμελής και ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στελέχη του CERN, θα παρουσιάσουν τις διαδικασίες προμηθειών και διαγωνισμών που ακολουθεί το ερευνητικό ινστιτούτο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτούς. Επίσης θα παρουσιαστούν δυο επιτυχημένα παραδείγματα δυναμικών εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, που ήδη είναι προμηθευτές του CERN.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό ερευνητικό οργανισμό CERN, στη Γενεύη, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, τον περιορισμό του brain drain και τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς προμηθειών του CERN.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

17.00’-17.15’: Προσέλευση

17.15’-17.30’: Α’ Πάνελ

-Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

-Μανώλης Τσεσμελής Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN

-Τάσος Τζήκας Πρόεδρος Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

17.30’-18.15’: Β’ Πάνελ

-Στελέχη Διεύθυνσης Προμηθειών του CERN - Διαδικασία Προμηθειών και Διαγωνισμών του CERN

-Πέτρος Σουκουλιάς Head of Scientific/Advisory Board, Co-Founder Prisma Electronics - Επιτυχημένες συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

-Χάρης Κόκκινος Τεχνικός Διευθυντής FEAC Engineering P.C.
18.45’-19.00’: Ερωτήσεις - Συζήτηση
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ