Skip to main content

Η Ελλάδα δεν επείγεται για την επίλυση του ζητήματος, λέει ο Ιβάνοφ

Η Ελλάδα δεν επείγεται για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και κωλυσιεργεί για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό, εφαρμόζοντας ίσως τακτική ανάλογη με το «κυπριακό», δήλωσε ο πρόεδρος της π
Η Ελλάδα δεν επείγεται για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και κωλυσιεργεί για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό, εφαρμόζοντας ίσως τακτική ανάλογη με το «κυπριακό», δήλωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Εμείς γνωρίζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση (σ.σ. στο θέμα του ονόματος) και γι’ αυτό λέμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε ανάγκη από την επίλυσή του. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη και δεν αισθανόμαστε ότι πράττει κάτι για να επιλυθεί σύντομα το ζήτημα. Τη συμφέρει αυτό το πράγμα. Ίσως τη στρατηγική που έχει για το ζήτημα της Κύπρου, την εφαρμόζει και προς εμάς. Αναβάλλει το πρόβλημα και απλώς δημιουργεί ένα κλίμα ότι αυτό πρέπει να διαρκέσει μέχρις ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για να βρεθεί μία λύση συμφέρουσα στην ίδια», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στο σλαβομακεδονικό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού «Ελεύθερη Ευρώπη» (Free Europe).

«Εμείς επιδιώκουμε με κάθε τρόπο, μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον κ. Νίμιτς, να φθάσουμε σε μία λύση, αμοιβαία αποδεκτή. Όμως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να μας παρουσιάζονται ως αμοιβαία αποδεκτές λύσεις οι προτάσεις που προβάλλει η Ελλάδα», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ πρόσθεσε ότι:«στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολιτικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν φρασεολογία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και αναμοχλεύουν τα πάθη και τις προκαταλήψεις στον πληθυσμό της χώρας τους, με αναφορές ότι η ύπαρξη του κράτους της Μακεδονίας αποτελεί κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα και την ταυτότητα τους. Να ανοίγονται τέτοια ζητήματα στον 21ο αιώνα και να αποκομίζονται οφέλη, αποτελεί επιπολαιότητα».