Skip to main content

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Στο μικροσκόπιο περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνηση του ΕΟΦ εξετάζει στην Ελλάδα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως έπειτα από εμβόλια τύπου mRNA

Εξετάζονται και στην Ελλάδα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως έπειτα από εμβόλια τύπου mRNA κατά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open εξετάζονται και στην Ελλάδα περιστατικά μυωκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, δηλαδή με Pfizer και με Moderna.

Όπως αναφέρει το Open, τα περιστατικά έχουν πάει καλά καθώς ήταν ήπια και αυτοπεριοριζόμενα. Μέχρι στιγμής υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Τα πιο πολλά αφορούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, σε άτομα άνω των 60 ετών, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι γιατροί προσπαθούν να δουν πολύ προσεκτικά αν ευθύνονται τα υποκείμενα νοσήματα ή το εμβόλιο.

Στα περισσότερα περιστατικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχει εκτιμηθεί αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό. Υπάρχουν όμως ακόμα κάποιες πιθανότητες που εξετάζονται και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης.