Skip to main content

Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους

Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους και φέτος, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από σερβικούς φορείς τουρισμού.
Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους και φέτος, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από σερβικούς φορείς τουρισμού.

Ο διευθυντής της YUTA Ράντε Στάνκοβιτς, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία, δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι και αυτή τη χρονιά ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, αφού το 40% των Σέρβων που αναχωρούν για διακοπές έχουν ως προορισμό τις ελληνικές ακτές.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από το κόστος διαβίωσης στη Σερβία.

Από την πλευρά του, ο Σλομπόνταν Λεποσάβιτς, διευθυντής του μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου KONTIKI Travel, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «ανεξήγητο φαινόμενο», αφού η αύξηση (της ζήτησης) σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο ξεπερνάει το 100%.

Δηλώνει δε χαρακτηριστικά ότι η αίσθηση των Σέρβων ότι μπορούν να αναχωρήσουν για διακοπές, χωρίς να ταλαιπωρούνται μπροστά από τις ξένες πρεσβείες, όπως πριν, έχει θαυματουργά αποτελέσματα.

Σημειώνει, επίσης, ότι εξελίσσονται εξαιρετικά οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά, σε συνδυασμό με κρουαζιέρες στο Αιγαίο, ενώ τα επίπεδα πληρότητας σε νησιά, όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη, ανέρχονται στα περσινά επίπεδα.