Skip to main content

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το «come back», εκτιμά η Fairfax

Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας, τόνισε το ανώτατο στέλεχος της Fairfax

Την αισιοδοξία του πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας στην Ελλάδα, εξέφρασε μιλώντας χθες σε τελετή βράβευσης εργαζομένων της Eurobank το κορυφαίο στέλεχος της Fairfax Financial Holdings, Μπράντλεϊ Πολ Μάρτιν.

Όπως τόνισε ο κ. Μάρτιν, «ο όμιλός μας επενδύει εκεί όπου διακρίνει ότι υπάρχει αξία, ακόμη υπό εξαιρετικά δύσκολες έως αρνητικές συνθήκες. Υπό αυτό το πρίσμα επενδύσαμε στην Ελλάδα σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων, ωστόσο θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας». «Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το “come back”», υποστήριξε.

«Με τα ίδια κριτήρια επενδύσαμε στην Eurobank, διότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που εμπνέουν εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Μάρτιν, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός σύμβουλος/μέλος του ΔΣ της Eurobank.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανέφερε πως, μετά από ένα εννεάμηνο πολιτικής αβεβαιότητας, διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη πολιτική σταθερότητα.

Επισήμανε, δε, ότι η ολοκλήρωση των stress test, μόλις ένα χρόνο μετά τα προηγούμενα που επίσης διοργάνωσε η ΕΚΤ, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για τη Euribank και δήλωσε βέβαιος για τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης της έκβασής τους.

Η τελετή, στην οποία βραβεύτηκαν 218 εργαζόμενοι με δεκαετή προϋπηρεσία στην τράπεζα και συνεχή και αδιάλειπτη υψηλή αξιολόγηση την τελευταία τριετία, πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των ξένων ιδιωτών μετόχων της Eurobank.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των ιδιωτών ξένων μετόχων κ.κ.  Wade Sebastian R.E. Burton, Jon Steven B.G. Haick, Bradley Paul L. Martin και  Stephen L. Johnson. Ο κ. Wade Burton είναι αντιπρόεδρος της Hamblin Watsa Investment Counsel, θυγατρικής της Fairfax με εξειδίκευση στις διεθνείς επενδύσεις, o κ. Bradley Paul Martin, είναι ανώτατο διοικητικό στέλεχος (Vice President) Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax Financial Holdings. Ο S. Johnson είναι principal της WLRoss & Co. και ο  κ. J. Haick είναι Senior Managing Partner της Brookfield Asset Management Inc.