Skip to main content

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Τη σκληρή στάση της έναντι της Ελλάδας αναμένεται να επιβεβαιώσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) .
Τη σκληρή στάση της έναντι της Ελλάδας αναμένεται να επιβεβαιώσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με στόχο να σταλεί ένα σαφές μήνυμα και σε άλλα κράτη της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, που μάχονται για να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα μετά την παγκόσμια ύφεση.

«Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, θα επαναβεβαιώσει σήμερα τη σκληρή στάση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας έναντι της Ελλάδας», σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Τρισέ υπογράμμισε ότι «καμία κυβέρνηση, κανένα κράτος δεν μπορεί να αναμένει κάποια ειδική μεταχείριση»στην αντιμετώπιση της κρίσης με τα δημοσιονομικά του προβλήματα,απορρίπτοντας παράλληλα κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη γιαεξαναγκασμό σε αποχώρηση κάποιους κράτους -μέλους από τη ζώνη του ευρώ.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση για τη διατήρηση των επιτοκίων στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1%.