Skip to main content

«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», υποστηρίζει ο Κουβέλης

Σίγουρος ότι «η χώρα μας θα βγει από την κρίση» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας το πρωί σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης για να τιμηθούν οι μεγάλοι χορηγοί και τελετ
Σίγουρος ότι «η χώρα μας θα βγει από την κρίση» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας το πρωί (ώρα Ελλάδας) σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης για να τιμηθούν οι μεγάλοι χορηγοί και τελετάρχες της φετινής παρέλασης της Ομογένειας, που θα γίνει την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους εορτασμούς του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη «θέληση και την αποφασιστικότητα» για μια «μάχη που θα κερδηθεί» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα επιστρέψει στο σημείο που της αξίζει». Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «όλοι αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα και θα τα καταφέρουμε, να είστε σίγουροι» .

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «προσφορά και τον αγώνα» των ομογενών, ευχαριστώντας τους εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τη «συμπαράσταση και τη βοήθειά» τους στη μητέρα πατρίδα. «Αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα εδώ, που κρατάνε ζωντανή την ελληνική γλώσσα και παράδοση, αποτελούν ελπίδα για το αύριο του Ελληνισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους της διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων που συμμετέχει στους εορτασμούς της Ομογένειας μίλησε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Ελπίδα Τσουρή, η οποία υπογράμμισε το ρόλο των ομογενών ως «γέφυρα συνεργασίας» με τις ΗΠΑ. Η κ. Τσουρή είπε ότι «δίνουμε τιτάνιο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες για να αποκτήσουμε ξανά εμπιστοσύνη και σιγουριά για την Ελλάδα», τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν ζητάμε βοήθεια, αλλά ισχυρή πολιτική στήριξη» .

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Νικόλας Αιμιλίου, μεταφέροντας μήνυμα του προέδρου Δ. Χριστόφια και του Κυπριακού λαού «που συνεχίζει να αγωνίζεται για τον τερματισμό της διαίρεσης και της παράνομης τουρκικής κατοχής» .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι φετινοί τελετάρχες της παρέλασης: ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Ερνι Ανάστος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Ελληνοαμερικανός συνταγματάρχης, γνωστός από το ρόλο του για την προστασία αρχαιολογικών θησαυρών στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια του πολέμου Μάθιου Μπογδάνος και το τμήμα των ομογενών προσκόπων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο επικεφαλής της παρέλασης Τζον Κατσιματίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καλαμαράς. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο ανταποκριτής του καναλιού FOX στο Λευκό Οίκο, Μάικ Εμμάνουελ.

Ομιλία σε συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα παραστεί και θα μιλήσει απόψε στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που πραγματοποιείται στην περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, θα παρακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή ομογενειακών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων στην Αστόρια.

Αύριο Κυριακή, ο κ. Κουβέλης θα παραστεί στη δοξολογία που θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, θα συμμετάσχει σε δεξίωση στο ξενοδοχείο της πόλης και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Τη Δευτέρα, ο κ. υφυπουργός θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Τζον Χολμς.

Tην Τρίτη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ημερήσιο ελληνοαμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και μετά θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Την Τετάρτη, θα αναχωρήσει για το Σικάγο.