Skip to main content

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση της Κίνας

Η διεθνής έκθεση China International Import Expo 2019 διοργανώνεται στη Σαγκάη της Κίνας, από τις 5 έως και τις 10 Νοεμβρίου.

Ως τιμώμενη χώρα συμμετέχει η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση «China International Import Expo 2019 (CIIE)» που διοργανώνεται στη Σαγκάη της Κίνας, από τις 5 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Ο οργανισμός Enterprise Greece έχει αναλάβει τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής, το σλόγκαν της οποίας είναι «Α culture to share» και η οποία περιλαμβάνει - επιπλέον του περιπτέρου - και μια σειρά επιχειρηματικών και όχι μόνον εκδηλώσεων, ενόψει και της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (3-6 Νοεμβρίου 2019) που θα συνοδεύεται από ευρεία επιχειρηματική αποστολή και κυβερνητικό κλιμάκιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο Εθνικό περίπτερο, σκοπός του οποίου είναι η συνολική προβολή της χώρας μας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα στενά της Σαντορίνης και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα της Οίας, μέσω εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας, ενώ στο Gastronomy Bar, θα μπορεί να δοκιμάσει ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, τυριά, εκλεπτυσμένα τοπικά κρασιά κ.α. Tαυτόχρονα, στο περίπτερο θα υπάρχει η έκθεση κοσμημάτων με θέμα «Καρποί και Σύμβολα», που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και έκθεση με αντίγραφα αρχαιοτήτων, υπό την επιμέλεια του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο κλαδικό περίπτερο θα συμμετάσχουν 26 ελληνικές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και Wine Bar, όπου θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές κρασιών από επιλεγμένες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης CIIE, θα λάβουν χώρα στις 7 και 9 Νοεμβρίου, masterclasses για το ελληνικό κρασί στο οποίο θα προσκληθούν επαγγελματίες του κλάδου μαζικής εστίασης.

Ταυτόχρονα, ο Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη γενική γραμματεία Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας θα διοργανώσουν, στο περιθώριο της έκθεσης, συναντήσεις B2B μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών επιχειρήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ στις 4 Νοεμβρίου 2019 με την συμμετοχή του πρωθυπουργού. Στόχος του φόρουμ θα είναι η ενίσχυση και η περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, αλλά και η ανάπτυξη διμερών επενδυτικών και εμπορικών συνεργασιών και σε νέους κλάδους.

Στην αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, δηλαδή ενέργεια, τουρισμό, ναυτιλία, κατασκευές, φάρμακα, αγροδιατροφή, κ.α. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα συναντηθούν κατ' ιδίαν με πλέον των 200 εκπροσώπων αντίστοιχου βεληνεκούς κινεζικών εταιρειών (B2Bs) για να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασιών.