Skip to main content

Η Ellinair αυξάνει τον στόλο της με ένα ή δύο Airbus 320

Η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη εκτιμάται ότι θα κλείσει τη φετινή χρονιά με τζίρο στα επίπεδα του 2018, ήτοι περίπου 120 εκατ. ευρώ

Στην αύξηση του στόλου της θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, πιθανότατα τον Οκτώβριο, η αεροπορική εταιρεία Ellinair, μέλος του ομίλου Μουζενίδης.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Γιάννης Μουζενίδης, από το βήμα του συνεδρίου της ελληνικής επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο τέλος της τουριστικής σεζόν θα ληφθεί η απόφαση για την εκμίσθωση ενός ή δύο Airbus 320, δυναμικότητας 180 θέσεων έκαστο. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου, είπε ότι η εκμίσθωση ενός αεροσκάφους κοστίζει περίπου 1 εκατ. ευρώ και 200.000 ευρώ για κάθε μήνα.

Άλλωστε, ο κ. Μουζενίδης είπε ότι η Ellinair, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 και πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση το 2014, κατέγραψε πέρσι τζίρο της τάξης των 120 εκατ. ευρώ (συνολικά ο τζίρος του ομίλου, που έχει σημαντική παρουσία στη ρωσική αγορά, ξεπέρασε τα 320 εκατ. ευρώ). Φέτος αναμένεται να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα, παρότι ο στόλος της έχει μειωθεί σε επτά από 10 αεροσκάφη, καθώς έχει πετύχει αυξήσεις στις πληρότητες των δρομολογίων.

«Το 2019 θα είναι η καλύτερη χρονιά μας. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και θα βελτιωθούμε. Οι κινήσεις μας να επενδύουμε συνέχεια θα καρποφορήσουν τα επόμενα χρόνια, ενώ ήδη βλέπουμε δείγματα ότι θα ανέβει η τουριστική αγορά και θα πάρουμε μεγαλύτερο μερίδιο», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ellinair και αντιπρόεδρος του ομίλου Μουζενίδη είπε ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη είναι κόμβος των Βαλκανίων και θα αναπτυχθεί τουριστικά μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του μετρό και η αναβάθμιση του αεροδρομίου.