Skip to main content

Οι Έλληνες Olympians στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Η ΕΣΟΑ αποφάσισε να διαθέσει σε θύματα ενδοοιογενειακής βίας την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αθλητών που εγκαινίασε πρόσφατα.

Πολλαπλασιάζονται οι δράσεις της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), τα μέλη της οποίας έχουν επιδείξει σημαντική κινητοποίηση σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή τη φορά οι Έλληνες Olympians ενώνουν τις φωνές τους στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα άμεσα συνδεδεμένη με τον κορωνοϊό.

Έτσι, στο πλαίσιο της εκστρατείας #olympiansagainstcovid19, η ΕΣΟΑ αποφάσισε να διαθέσει σε θύματα ενδοοιογενειακής βίας την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αθλητών την οποία εγκαινίασε σε συνεργασία με την Εταιρία Προληπτικής Ψυχιατρικής.

«Επιλέξαμε την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας, για να ξεκινήσουμε οι Έλληνες Olympians, δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας, που λόγω παρατεταμένης παραμονής στο σπίτι παρουσιάζει έξαρση. Πες ΟΧΙ! Κι αν χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη, η τηλεφωνική γραμμή ψυχικής υποστήριξης της ΕΣΟΑ με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι στη διάθεσή σου», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης και ασημένια Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, Βούλα Κοζομπόλη.