Skip to main content

Οι Έλληνες της Ρωσίας έστειλαν βοήθεια στο Ντονμπάς - Ευχαριστίες σε Σαββίδη (φωτο+vid)

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας έστειλε 20 αυτοκίνητα και 14 γεννήτριες για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης

Ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του Ντονμπάς και συγκεκριμένα στη Μαριούπολη απέστειλαν τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας απέστειλε από το Ροστόφ-ον-Ντον της Ρωσίας στη Μαριούπολη συνολικά 20 αυτοκίνητα UAZ και 14 γεννήτριες. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 7 Απριλίου, τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν «για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων».

Νωρίτερα, αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας παρέδωσε στη Μαριούπολη ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα) και οχήματα, εξοπλισμένα με δεξαμενές που περιείχαν έως και 30 τόνους πόσιμο νερό.

«Στη συλλογή βοήθειας για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καταστροφές συνέβαλαν σήμερα ελληνικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα: από τη Μόσχα, την Κριμαία, την περιφέρεια του Ροστόφ, τις περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, τις περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, τη Δημοκρατία του Ταταρστάν, τη Βόρεια Οσετία (Αλανία)», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (της μίας από τις δύο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας), Ντένις Πουσίλιν, που παρέλαβε το υλικό, ευχαρίστησε τους Έλληνες της Ρωσίας για αυτήν την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη. «Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδία και τον επικεφαλής της Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδη για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Πουσίλιν, που, για τη δωρεά γεννητριών, κάνει λόγο για λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή με την παροχή ρεύματος, κάτι «ιδιαίτερα σημαντικό για τα απελευθερωμένα εδάφη».

Οι δηλώσεις Πουσίλιν:

 

Τα βίντεο που ανήρτησε για τη δράση της η Ομοσπονδία: