Skip to main content

Στα μπαλκόνια οι Έλληνες για να χειροκροτήσουν γιατρούς και νοσηλευτές

Χιλιάδες ήταν οι Ισπανοί πολίτες που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να χειροκρότησουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Στα ίδια χνάρια η Ελλάδα.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να βγουν στα μπαλκόνια τους και να χειροκροτήσουν τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της Υγείας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δουλειά τους στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε απευθύνει αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών στα social media, μετά από ανάλογη κίνηση της Ισπανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, χιλιάδες ήταν οι Ισπανοί πολίτες που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να χειροκρότησουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων της χώρας τους, που δίνουν την μάχη για την υγεία των ασθενών από τον κορωνοϊό.

Όπως έγραψε στο facebook η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από την Ισπανία, Δώρα Μακρή, «Mαδρίτη στις 10 το βράδυ απόψε. Το χειροκρότημα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων! Gracias!».



Έτσι λοιπόν και στην Ελλάδα, το κάλεσμα είναι για τις 21.00 το βράδυ και χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας...Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας...Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν!
Και όχι μόνο ...όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!»