Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΧΡΟ 2015 ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ

Συμμετοχή της Ελλάδας στο cluster των Μεσογειακών χωρών. Οργανώνεται πρόγραμμα εκδηλώσεων σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Με τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες σαν πρώτο θεματικό αφιέρωμα ανοίγει η Ελλάδα τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση «EXPO 2015- Milano», στις 24 Ιουνίου επιδιώκοντας μέσα από το μεγάλο cluster δέκα μεσογειακών χωρών, το Bio- Mediterraneum, να προωθήσει το «Ελληνικό Φαγητό: Μοιράζοντας τις Γεύσεις της Υγείας».

Η EXPO του 2015 ( 1/5- 31/10 ) με θέμα «Τρέφοντας τον Πλανήτη, Ενέργεια για τη Ζωή», παρουσιάζει μία εξαιρετική ευκαιρία για να προβάλλει η Ελλάδα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει στο δίπτυχο των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων που δένουν με πολιτισμικές παραδόσεις αιώνων.

Όπως είπε η διευθύντρια του Ελληνικού Περιπτέρου και στέλεχος της Enterprise Greece, Τέτη Περισσάκη, στόχος των διοργανωτών είναι, μέσα στο εξάμηνο της EXPO και σε συνεργασία με Περιφέρειες της χώρας, να προβληθεί η ελληνική διατροφή η οποία αποτελεί  παγκόσμιο πρότυπο ως  προς την παραγωγή και την κατανάλωση γευστικών και οικονομικά προσιτών προϊόντων, που έχουν αντέξει στο χρόνο, και πάνω από όλα, προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο βέβαιο είναι, ότι θα προβληθούν κλάδοι και προϊόντα αιχμής, όπως το κρασί, το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λίστα αγροτικών προϊόντων χαρακτηρισμένων ως: ΠΟΠ (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη) και ΕΠΙΠ (Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα), με περίπου 94 προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά είναι: ελαιόλαδα, ελιές, τυριά, μέλι, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ψωμί, αρτοσκευάσματα, ψάρια και άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης, μαστίχα, φυτικές ρητίνες, αιθέρια έλαια κ.αλ.

Η ΕΧΡΟ του Μιλάνο πραγματοποιείτα με τη συμμετοχή 145 χωρών και ο αριθμός των επισκεπτών προβλέπεται να ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των 6 μηνών, από τους οποίους 15 εκατομμύρια αναμένεται να είναι Ιταλοί,  1 εκατομμύριο Γάλλοι και 5 εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ελλάδα συμμετέχει με δικό της περίπτερο, στο cluster Βio- Mediterraneum, στο οποίο αναδεικνύεται η μεσογειακή ποιότητα στη διατροφή. Στο cluster των 4.350 τ.μ., συμμετέχουν εκτός από τη χώρα μας οι: Σερβία, Τυνησία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Λίβανος, Αλγερία, Αίγυπτος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ