Skip to main content

Η Ελβετία θα υποδεχθεί 22 ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από Ελλάδα

Η ελβετική κυβέρνηση, πέρα από την υποδοχή 22 ασυνόδευτων ανηλίκων, θα συνδράμει στις προσπάθειες της Ελλάδας με 1.1 εκ. ελβετικά φράγκα.

Στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών θα συνδράμει η ελβετική κυβέρνηση με 1.1 εκ. ελβετικά φράγκα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργoύ Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, και του Υπουργού Μετανάστευσης της Ελβετίας (κράτους-μέλους του Χώρου Σένγκεν), κ. Mario Gattiker.

Τα ποσό αυτό θα διατεθεί, μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ερυθρού Σταυρού.

Η προσφορά αυτή της ελβετικής κυβέρνησης συμπληρώνει την απόφασή της να υποδεχθεί στο στάδιο αυτό 22 ασυνόδευτα παιδιά για μετεγκατάσταση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Ο κ. Gattiker, τόνισε ότι η ελβετική κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα το έργο και τις αποτελεσματικές προσπάθειες που καταβάλει, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης η Ελληνική Κυβέρνηση, για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και γενικότερα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον Ελβετό Υπουργό Μετανάστευσης και την Ελβετική Κυβέρνηση για τη στήριξη, τονίζοντας ότι η διαδικασία υλοποίησης των δύο συνεισφορών της Ελβετίας, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι στις 7 Μαΐου θα γίνει τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο Υπουργείων.