Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

Η ENERGEAN ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΓΕΩΤΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Εκτελείται από το πλοιογεωτρύπανο “Stena DrillMAX”, ένα πλοιογεωτρύπανο 6ης γενιάς που έχει τη δυνατότητα να διενεργεί γεωτρήσεων σε βάθος έως 10 χλμ

Ξεκίνησε το γεωτρητικό της πρόγραμμα για το 2019 στο Ισραήλ η ανεξάρτητη παραγωγός υδρογονανθράκων που είναι επικεντρωμένη στη Μεσόγειο, Energean Oil and Gas plc.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την εταιρεία, απαρτίζεται από τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης και την γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς. Πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος, η Energean έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έξι ακόμη γεωτρήσεις, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την εταιρεία Stena Drilling.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα εκτελείται από το πλοιογεωτρύπανο “Stena DrillMAX”. Πρόκειται για πλοιογεωτρύπανο 6ης γενιάς που έχει τη δυνατότητα να διενεργεί γεωτρήσεις σε βάθος έως και 10.000 μέτρα.

Με τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης, η εταιρεία δρομολογεί την εξόρυξη των 67 δισεκ. κυβικών μέτρων (2,4 τρισεκ. κυβικών ποδιών) φυσικού αερίου που διαθέτει στο Ισραήλ, η οποία θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 με τη διάθεση φυσικού αερίου στην ισραηλινή αγορά.

Η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς στοχεύει σε επιπλέον έως 36 δισεκ. κυβικά μέτρα (1,3 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου. Σε περίπτωση ανακάλυψης, η Energean θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην άμεση ανάπτυξη του κοιτάσματος, μέσω του ιδιόκτητου FPSO (Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης), το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από το 2021 στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ