Skip to main content

Η ενημέρωση των δημάρχων για τον κορωνοϊό και τα έργα της περιφέρειας

Οι αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου στην περιοχή του Σταθμού και τα θέματα με την ενημέρωση των δημάρχων

-Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας και σε συγκεκριμένες κοινωνικές δομές και μονάδες υγείας άκουγε μονίμως για τα έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα» η Περιφέρεια διασφάλισε τη λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια για 28 παιδιά και επτά ενηλίκους, χρηματοδοτώντας μάλιστα και τριετές πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στο νοσοκομείο και το κέντρο υγείας των Γιαννιτσών η Περιφέρεια παρέχει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και στο νοσοκομείο Έδεσσας, ενώ στο νοσοκομείο Βέροιας, εκτός από τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (2,5 εκ. ευρώ μαζί με το νοσοκομείο Νάουσας) η Περιφέρεια ολοκληρώνει το επόμενο δίμηνο δυο νέες πτέρυγες με 9,5 εκ. ευρώ. Όσο για το νέο Διοικητήριο Ημαθίας, στην είσοδο της Βέροιας, έπειτα από πολυετή διεκδίκηση της Περιφέρειας, το υπουργείο Οικονομικών παραχώρησε τον χώρο και το έργο, που θεωρείται από τα σημαντικότερα του νομού, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

-Τελικά η τακτική και αναλυτική ενημέρωση των 14 δημάρχων της Θεσσαλονίκης για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή τους έγινε με προβλήματα και ελλείψεις. Κάποιοι πήραν κάποια στοιχεία, άλλοι πήραν αμφισβητούμενα στοιχεία και ορισμένοι δεν πήραν καν μήνυμα. Ας ελπίσουμε να... στρώσει το πράγμα, διότι έχουμε ακόμη πορεία μπροστά μας με την πανδημία και η Αυτοδιοίκηση εκ των πραγμάτων θα παίξει ή θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο.

-Τέσσερα «έκτακτα γενικά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών» εισάγονται στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Έχουν και ονομασίες: για τις πλημμύρες «Δάρδανος», για τις χιονοπτώσεις και τον παγετό «Βορέας», για τις δασικές πυρκαγιές «Ιόλαος» και για την εκδήλωση σεισμού «Εγκέλαδος». Το... χεράκι του στην ονοματοδοσία μαθαίνω έβαλε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Και... νονός συν τοις άλλοις.

-Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την υπόθεση της μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας Ασύλου στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Καραγιαννακίδης για λογαριασμό των ενοίκων της πολυκατοικίας που διαμαρτύρονται για την επιλογή του κτηρίου τους επί της Μοναστηρίου 85 για την εγκατάσταση της υπηρεσίας και ο Γρηγόρης Κωτσόπουλος για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του χώρου όπου σχεδιάζεται να μετεγκατασταθεί η υπηρεσία κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους και μένει η απόφαση που πιθανότητα θα βγει μέσα στην εβδομάδα.