Skip to main content

Η ΕΝΙΘ καταδικάζει «την κυβερνητική καταστολή των κινητοποιήσεων στο Παίδων Πεντέλης»

Η Ένωση αναφέρει πως «απέναντι στις προσπάθειες εκφοβισμού των αγωνιζόμενων υγειονομικών στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων».

Την προσπάθεια «καταστολής από την κυβέρνηση των κινητοποιήσεων» των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης καταδικάζει το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρει η ΕΝΙΘ, η απεργία τους την Παρασκευή κρίθηκε παράνομη από δικαστήριο, ενώ χθες Κυριακή, βρήκαν απέναντι τους την προκλητική παρουσία περιπολικών της Αστυνομίας που ενισχύθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ έξω από το νοσοκομείο.

Η Ένωση επισημαίνει «πως στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων υγειονομικών για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των παιδιών του, ενάντια στη μετατροπή των νοσοκομείων σε μονοθεματικά covid και την αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από άλλα αίτια, για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, η Κυβέρνηση απαντά με αυταρχισμό και τρομοκρατία».

«Απέναντι στην προκλητική στάση της Κυβέρνησης και τις προσπάθειες εκφοβισμού των αγωνιζόμενων υγειονομικών, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου», σημειώνει η ΕΝΙΘ.

Παράλληλα, ζητεί «να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές εναντίον των εργαζομένων, να λογοδοτήσουν στο λαό οι υπεύθυνοι για την ολέθρια διαχείριση της πανδημίας».